• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

KTO, Konyalı Ve Çinli İşadamlarını Biraraya Getirdi

KTO, Konyalı Ve Çinli İşadamlarını Biraraya Getirdi
Konya Ticaret Odası (KTO), Konyalı ve Çinli işadamlarını biraraya getirdi.

Konya Ticaret Odası (KTO), Konyalı ve Çinli işadamlarını biraraya getirdi.

"Konya - Çin İş Olanakları ve İkili İş Görüşmeleri" programı Konya Ticaret Odası'nda gerçekleştirildi. Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve beraberindeki ticaret heyetinin katılımıyla gerçekleştirilen programın açılışında Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve konuk Büyükelçi birer konuşma yaptı.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, "Türkiye ve Çin arasında iki ülke ilişkilerini geliştirmeye yönelik üst düzey siyasi irade bulunmaktadır. Karşılıklı dostane ilişkiler sayesinde ekonomik ve ticari işbirliğimiz süratli şekilde gelişmektedir. Türkiye ve Çin'in ticaret hacmi 27 milyar doları aşmıştır. Fakat rakamlara baktığımızda Türkiye'nin ithalatının 23 milyar dolar iken ithalatının ise 4 milyar dolar olduğunu görmekteyiz. Bu dengesiz ticari işbirliği ilişkilerin sağlıklı yürümesindeki en büyük engeldir. İki ülke arasında ticari işbirliğini sürdürülebilir hale getirmek için Çinli işadamlarını daha fazla Konya ile işbirliği içinde olmalarını istiyoruz. Konya, Türkiye ekonomisinin yükselen yıldızıdır. Konya 178 ülkeye ihracat yapan bir şehirdir. İhracatımızı 13 yılda yüzde 1500 oranında artırdık. Bu dünya çapında bir başarı öyküsüdür. Konya olarak paylaşmayı severiz. Çinli firmaların da Türkiye ile işbirliğinde Konya ile paylaşmalarını bekliyoruz. Konya Ticaret Odası olarak Konya ve Çin arasında işbirliğinin artırılması için üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız" dedi.

Büyükelçi Yu Hongyang da, "Türkiye ve çin arasında ikili ilişki her alanda hızlı bir şekilde gelişmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Şi Jinping bu sene içinde iki defa bir araya geldiler. Antalya'da düzenlenen G 20 zirvesinde iki ülke arasında imzalanan anlaşmalar sayesinde iki ülke arasında ilişkilerin gelecek dönemde daha ileri bir seviyeye geleceğini umut ediyoruz. Aİki ülke arasındaki en büyük sorunun ticaret açığı olduğunu Çin tarafı olarak da kabul etmekteyiz. Büyükelçilik olarak bu sorunun giderilmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Biz de daha fazla sayıda Çinli işadamının Türkiye ile işbirliği yapmasını istiyoruz. Konya'nın Türkiye ekonomisi içinde hızla gelişen yerini biliyoruz. Beraberimizdeki işadamı heyeti Konya ile işbirliği yapma isteğindeler. Bugün düzenlenen toplantı ile Konya ve Çin arasında işbirliğinin artacağını düşünüyoruz. Konyalı işadamlarını da ürünlerini tanıtmaları ve daha fazla işbirliği kurmaları için Çin'de fuarlara katılmaya bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Konyalı ve Çinli işadamlarının katılımıyla ikili iş görüşmeleri toplantısı gerçekleştirildi. Enerji, Demiryolu Teknolojisi, Yol ve Köprü İnşaatı, Makine Kimya Endüstrisi sektörlerinden üst düzey firmaların temsilcilerinden oluşan Çin Heyeti yedi ayrı masada Konyalı işadamlarıyla bir araya gelerek iş görüşmeleri yaptı.

KTO, Konyalı Ve Çinli İşadamlarını Biraraya Getirdi

KTO, Konyalı Ve Çinli İşadamlarını Biraraya Getirdi

KTO, Konyalı Ve Çinli İşadamlarını Biraraya Getirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim