• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

KTO Karatay Üniversitesi’nden Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

KTO Karatay Üniversitesi’nden Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı
Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Akademik Kültür Topluluğu Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 79. yılında Prof.

Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Akademik Kültür Topluluğu Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 79. yılında Prof. Dr. Caner Arabacı'nın konuşmacı olarak katıldığı program ile andı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy vefatının 79. yılında Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Akademik Kültür Topluluğu tarafından düzenlenen "Gençlik Mehmet Akif Ersoy İle Bilinçleniyor" adlı program ile anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Caner Arabacı üniversite öğrencilerini böyle bir programı düzenledikleri için tebrik ederek sözlerine başladı. Mehmet Akif'in hayatı hakkında öğrencileri bilgilendiren Prof. Dr. Caner Arabacı, "Akif, bir şair hassasiyetinin hatıra getirebileceği bütün inceliklere sahip olmasına rağmen, yeri geldiğinde bir savaş adamı gibi kararlı, ayağı sabit kalabilen bir şahsiyet abidesidir. Kişiliği oturmuş, dostlarına sadık, sözünün eridir. Aynı zamanda doğru sözlüdür. Bütün o özellikleri ile birlikte, vefa duygusunu insan olmanın gereği gören bir doğallıkta benimseyip yaşayan birisidir. Devre, iktidara, değişen şartlara göre tavır alan bir şahsiyet değildir. Hiçbir zaman çıkara, mevki ve mansıba göre durumunu değiştiren birisi olamamıştır. İlme, öğrenmeye sürekli açık, gelişmeye, ilerlemeye aşıktır. Bencillik sıradanlığını aşmıştır. Mehmet Akif Ersoy her yönüyle gençlere örnek bir aydın olmuştur. Kendi çabasıyla medrese eğitimi almadan İslam felsefesini araştırmış, eğitim gördüğü okullarda kendinden her zaman söz ettirmiştir. Mehmet Akif Ersoy, yerli bir aydındır. Batı medeniyetini iyi bilen Ersoy bir süre Batıda yaşamış ve eserlerini tercüme etmiştir. Milli mücadele döneminde de Mehmet Akif Ersoy'un toplum için önemi çok büyüktür. Vatanın sıkıntılarla boğuştuğu bu dönemde vaazlar vermiş, mandacılık ve Sevr Antlaşması'nın olumsuzluklarına karşı milletimizi dirilişe davet etmiştir" dedi.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un eseri İstiklal Marşı'nın önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Caner Arabacı, "Milli istiklale, vatanın bütünlüğüne ve devlete sahip çıkma görevi, siz gençliğindir" diye konuştu.

Program sonunda katılımcılara Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" adlı eseri hediye edildi.

KTO Karatay Üniversitesi’nden Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

KTO Karatay Üniversitesi’nden Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim