• BIST 9548.09
  • Altın 2497.112
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.543
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

KTO Karatay Üniversitesi’nde Ufuk 2020 Ve Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı

KTO Karatay Üniversitesi’nde Ufuk 2020 Ve Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nde Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı'nın katkıları ile Avrupa Birliği hibelerinin...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nde Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı'nın katkıları ile Avrupa Birliği hibelerinin anlatıldığı "UFUK 2020 ve Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

İşletmelerin rekabet edebilirliği alanında COSME programı; istihdam ve sosyal yenilik alanında EaSI programı; kültür, sanat ve medya alanında yaratıcı Avrupa ve Erasmus+ programının genel tanıtımının yapıldığı toplantı KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Programa, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu, Avrupa Birliği Bakanlığı Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Kayhan Özüm, Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Koordinatörü Rana Kasapoğlu Önder, Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Uzman Yardımcısı Necla Vatansever, Avrupa Birliği Bakanlığı Uzmanı Hasan Turgay Tursun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ülkelerin gelişebilmesi için üniversiteler ile işbirliği yapmanın ve AR-GE'nin önemine vurgu yapan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, "Programın ilk ayağının Konya'da, bizim üniversitemizde başlamasından dolayı mutluyum. Ülkemizin katılım sağladığı Avrupa Birliği programları arasında en fazla bütçeye sahip olan üniversitelerimiz ve iş dünyamız için hibeler sunan UFUK 2020 programı üniversite - özel sektör iş birliğine de katkılar sunacaktır. Artık bizim işletmelerimizin üniversitelerin bilimsel verilerine ihtiyacı var. Bu birliktelik için üniversitemiz her türlü katkıyı sağlamaya hazırdır. Geçmiş yıllarda daha düşük seviyelerde olan milli gelirimiz bu tür girişimlerin de desteklenmesi ile her geçen gün artmakta ve refah seviyemizi yükseltmektedir. Ülke olarak refah seviyemizi yükseltmek, kişi başına düşen milli geliri arttırmak için, inovasyon ve AR-GE'ye önem vermeliyiz. Üniversite olarak Avrupa Birliği programlarına her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

"KONYA'NIN EN YÜKSEK ORANDA HİBE ALAN KENTLERDEN OLMASINI DİLİYORUZ"

Avrupa Birliği üyelik sürecinde olan Türkiye'nin zihinsel dönüşümünün de aynı zamanda gerçekleştiğini aktaran Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, "Avrupa Birliği ile üyelik sürecindeyiz ve halen müzakereler yürütüyoruz. Mevcut ilişkilerimizi sadece üyelik süreci olarak değil zihinsel bir dönüşüm süreci olarak görmeliyiz. Bu zaman diliminde ekonomik ve siyasal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz. 1965'te başlayan süreçte müzakereler ile birlikte belirli bir aşama kaydedilmiştir. Bizlerin önemsediği konu ise sürecin Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda yürütülebilmesidir. Üyelik sürecini kararlılıkla yürütüyoruz. Bugün AB'den 4,5 Milyar Avro hibe aktarılacak, amaç ise ekonomik, siyasal ve sosyal alanda Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne hazırlamak. UFUK 2020 programları Avrupa Birliği'nin hedeflerine ulaşmak için belirlemiş olduğu araçlardır. Avrupa Birliği toplumlarda sadece ekonomik değil, zihinsel de bir dönüşüm istiyor. İlk toplantımızı Konya'da yapıyoruz, bu şehrin ve üniversitelerinin potansiyeline güveniyoruz, Konya'nın en yüksek oranda hibe alan kentlerden olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği Bakanlığı Uzmanı Hasan Turgay Tursun, Araştırma ve Yenilik Alanında UFUK 2020 Programı hakkında katılımcılara sunum yaptı. Avrupa Birliği programlarının nasıl yürütüldüğünü anlatan Tursun, "Avrupa Birliği projeleri belirli bir süre aralığında uygulanıyor. Biz bu programları Avrupa Birliği'nin finans mekanizmaları olarak adlandırıyoruz. Üniversitelerden, araştırmacılar, sivil toplum kuruluşları ya da bireysel olarak projesi olan her birey başvuru hakkı kazanıyor. Belirlenen sistem üzerinden başvurunuzu yaparak, işbirliğinizi geliştirmek ve hedef doğrultusunda hareket edebilmek için bu tür programlara kayıt olabilirsiniz" dedi.

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ'NE AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN 200 BİN AVRO'LUK KAYNAK

Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu ise sporun ve sanatsal faaliyetlerin gelişmesine katkıda bulunmak amacı ile de bireyleri Avrupa ülkelerine gönderdiklerini belirtti. Kamiloğlu, KTO Karatay Üniversitesi'nin Avrupa Birliği hibe programlarından, 2011 yılından itibaren 200 Bin Avro'luk kaynak alma fırsatı yakaladığına da dikkat çekti. Toplantı uzmanların, katılımcıların ve öğrencilerin yönelttiği soruların cevaplandırılması, ardından da plaketlerin takdimi ile sona erdi.

KTO Karatay Üniversitesi’nde Ufuk 2020 Ve Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı

KTO Karatay Üniversitesi’nde Ufuk 2020 Ve Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı

KTO Karatay Üniversitesi’nde Ufuk 2020 Ve Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı

KTO Karatay Üniversitesi’nde Ufuk 2020 Ve Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim