• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

KTO Karatay Üniversitesi’den Dünya Sosyal Hizmet Günü Programı

KTO Karatay Üniversitesi’den Dünya Sosyal Hizmet Günü Programı
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Etkileşim Topluluğu ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği 15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Etkileşim Topluluğu ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği 15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü dolayısıyla bir program düzenledi.

KTO Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda "Türkiye'de Sosyal Hizmet Bilim ve Mesleğinde Tehditler ve Fırsatlar" konusunda katılımcılara sunum yapıldı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, "Sosyal hizmet gerçekten insanlar için önemli bir alan, önemli bir meslek. Türkiye'nin bu mesleği yapanlara ihtiyacı var. Bu mesleği yaparken kültürümüzün kodlarını iyi analiz etmeliyiz. Tüm katılımcıların, öğrencilerimizin 15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü'nü kutluyorum" dedi.

"Türkiye'de Sosyal Hizmet Bilim ve Mesleğinde Tehditler ve Fırsatlar" konulu sunum yapan KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kamil Alptekin ise, "Sosyal hizmet, modern toplumlarda gittikçe yaygınlaşan, toplumların refah düzeyinin yükselmesi yönünde sorunları tespit eden, toplum temelinde bilimsel yöntem ve tekniklerle çalışmalar yapan bir disiplindir. Günümüzde yaşanmakta olan teknolojik, sosyo-demografik, politik, ekonomik değişimler beraberinde toplumsal yapımızda ve insanımızın günlük yaşam örüntülerinde hızlı değişimlere neden olmaktadır. Niceliksel olarak göreceli, artan refaha karşı düzensiz göç, çarpık kentleşme, suçluluk, sokakta yaşayan veya çalışan çocuklar, boşanma, aile içi şiddet, intihar girişimleri gibi farklı sorun alanları daha çok gündemi işgal etmekte; bu sorunların önlenmesi ve çözümü noktasında sosyal hizmetlere duyulan gereksinim artmaktadır. Sosyal hizmetler alanında yaşanan tüm gelişmeler Türkiye'nin gündeminde giderek daha fazla yer bulmaktadır. Modern refah devletini, onun en önemli aracı olan sosyal hizmeti üreten dünya kamusal sorumluluklar yükleyeceği devleti ve sosyal hizmeti yeniden üretecektir" diye konuştu.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Konya Şube Başkanı Osman Akbaba, sosyal hizmetin toplum için önemine vurgu yaptı. Akbaba, "Biz uzmanlar toplumun sorunlu kesimlerinin hep yayında olduk. İnsanların değerini ortaya koymada sosyal hizmet uzmanlarının görevi çok büyüktür" ifadelerini kullandı. Program sonunda Sosyal Hizmet Uzmanı Refik Akten'e KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kamil Alptekin tarafından plaket takdim edildi.

KTO Karatay Üniversitesi’den Dünya Sosyal Hizmet Günü Programı

KTO Karatay Üniversitesi’den Dünya Sosyal Hizmet Günü Programı

KTO Karatay Üniversitesi’den Dünya Sosyal Hizmet Günü Programı

KTO Karatay Üniversitesi’den Dünya Sosyal Hizmet Günü Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim