• BIST 9677.72
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

KTO Başkanı Öztürk’ten Bakan Ağbal’a Ziyaret

KTO Başkanı Öztürk’ten Bakan Ağbal’a Ziyaret
Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerini iletti.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerini iletti.

Konya Ticaret Odası ve KTO Karatay Üniversitesi Yönetimi Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı ziyaret etti. Ziyarete KTO Başkanı Selçuk Öztürk'ün beraberinde Meclis Başkanı Ahmet Arıcı ile KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcıları Ramazan Biberci ve Bekir Aydoğan katıldı.

Bakan Ağbal'a Konya ekonomisi ile KTO'nun gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi veren Başkan Öztürk, "İhracat artışıyla, sağladığı istihdamla, büyüyen firmalarıyla Konya, tarihinde olduğu gibi yeniden; merkez şehir olma yolunda ilerlemektedir. Konya ve çevresi ile beraber bölgemiz, İkinci Marmara olarak adlandırılmaktadır. Bölgemizin Marmara'ya alternatif olmasını ve Türkiye'nin hedeflenen ekonomik büyüklüğü için yeni bir çekim merkezi olarak ön plana çıkmasını sağlamak için tüm kurumlarımızla işbirliği içinde çalışmaktayız. Konya Ticaret Odası olarak Konya'nın bu büyük hedeflerini gerçekleştirmek için projelerimizi hayata geçiriyoruz. Konya Ticaret Odası'na bağlı KTO Eğitim ve Sağlık Vakfımız ve KTO Karatay Üniversitemizin yönetimi olarak Konya ekonomisini katkı sağlayacak çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz. KTO Karatay Üniversitemizde; 6 Fakülte ve 2 Yüksekokul'da 21 bölümümüzle birlikte Yüksek Lisans eğitimi veren 3 Enstitümüzde toplam 4.029 öğrenci eğitimine devam etmektedir. 2014 yılında 2800 olan öğrenci sayımız 2015'te 4029'a, akademisyen sayımız 130'dan 179'a, idari personel sayımızda 60'dan 93'e çıkmıştır. Üniversite kampüsümüz 26.000 m² Eğitim Alanına sahiptir. Bu sene itibariyle ikinci eğitim bloğumuz hizmet vermeye başlamıştır. Kampüsümüzde bir Merkezi Derslik inşaatı da bu akademik yıl itibariyle tamamlanacaktır. Üniversitemizin marka değerini artıran bir diğer projemiz de Vakfımıza ait olan Konukevleri hizmetimizdir. Üniversite kampüsüne 100 metre mesafede olan Kız ve Erkek öğrenci konukevlerimiz toplam 394 yatak kapasiteli olup 45 farklı ülkeden öğrenci barınmaktadır. Üniversitemiz kadar önemle üzerinde çalıştığımız Mesleki Eğitim Merkezi projemizde 2016 yılı başında temel atacağız. 2015 Ocak ayı itibari ile başlayan proje 24 ay içerisinde tamamlanacak olan Merkezimiz, iş dünyasının nitelikli ara eleman ihtiyacının kısa süreli eğitimlerle yetişmesini sağlayacak bir kurs merkezi olarak faaliyet gösterecektir. Başlangıçta sanayi sektöründe 8 dalda, hizmetler sektöründe ise 6 dalda mesleki eğitim verilecektir. Firmalarımızın ihtiyaç ve taleplerine göre bu meslek dalları çeşitlendirilecektir. Mesleki Eğitim Merkezinin tamamlanmasının ardından Türkiye'nin ilk bölgesel Dış Ticaret Merkezi'nin ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin kuruluşu için projelerimize başlayacağız. 2019 yılına kadar tamamlamayı planladığımız tüm bu projelerimizle 2023 Konya'sında beşeri sermayemizi güçlendirecek bir yapı oluşturarak şehrimize ve ülkemize hizmet etmiş olacağız. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projelerimizde Hükümetimizin desteğini almış olmak, yönetim olarak bizlere büyük mutluluk vermektedir" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal da, Konya Ticaret Odası'nın Konya'ya yaptığı hizmetleri takdirle karşıladığını belirterek, projelerin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Konya'nın her alanda hızla ilerlediğini görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Bakan Ağbal, Bakanlık olarak Konya'da gerçekleştirilen projelere destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim