• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Biz, paralel devlet yapılanmasıyla 17-25 Aralık'tan önce muhatap olduk." dedi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Biz, paralel devlet yapılanmasıyla 17-25 Aralık'tan önce muhatap olduk." dedi.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, gergin geçen meclis toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyerek, meclis başkanı Mehmet Filiz'in istifasını değerlendirdi. Hiçyılmaz, şunları söyledi:

"Kayseri Ticaret Odası olarak biraz önce meclis toplantımızı icra ettik. Bu meclisin gündemi çok önemli bir maddeyle uzun süre kaldı. Geçtiğimiz ayki meclis toplantısında Kayseri Ticaret Odası meclis üyelerinin 34 imzayla gündem maddesi oluşturmak üzere vermiş oldukları önergenin meclis başkanı tarafından meclis üyelerine sorulmadan reddedilmesinden kaynaklanan bir sıkıntıyla karşılaşmıştık. Aslında meclis başkanının neyle suçlandığı, hangi düşüncede olduğu bizim meclis üyeleri olarak hiç birimizin ilgi alanına girmez. Bizim söylediğimiz yani 34 meclis üyesinin ve daha sonra meclis salonunu terk eden 70 meclis üyesinin söylediği, "Sayın meclis başkanımız, siz paralel devlet yapılanmasıyla anılıyorsunuz, gözetim altına alınıyorsunuz, aranıyorsunuz. Dolayısıyla Kayseri Ticaret Odası'nın paralel devlet yapılanmasıyla anılan bir meclis başkanının bu kuruma zarar veriyor olmasından dolayı istifanızın uygun olacağı" konusunda bir önergeydi. Burada meclis başkanının paralel devlet yapılanmasıyla suçlandığı veya paralel devlet yapılanmasına ilişkin detaylı konularda bizim malumatımız olmadığı için meclis başkanımızı herhangi bir suçlayıcı konumunda değildik. Biz sadece Kayseri Ticaret Odası'nın kurum olarak paralel devlet yapılanmasıyla anılıyor olmasından dolayı duymuş olduğumuz rahatsızlığı ifade ettik ve meclis başkanımızın istifa etmesinin uygun olacağı telkininde bulunduk ama bunu tüzüğü işletmeyerek gündem maddesi haline gelmesini engelleyerek meclisin çalışmasını tıkamıştık ve imza sahibi meclis üyelerimiz o gün mecliste bulunmanın faydası olmayacağının hareketle meclis toplantı salonunu terk etmişlerdir. Dolayısıyla o gün yapılamayan meclis toplantısından sonra biz durumu TOBB'a ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığımıza bir rapor halinde sunduk ve bu işlem karşısında bizim ne yapmamız gerektiği hususunda kendilerinden bilgi istedik. Bunun üzerinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan bir müfettiş arkadaşımız geldi, 3 gün Kayseri'de kaldı. Şubat ayı meclis toplantısının görüntülerini izledi. Beni görüşümü aldı. Mehmet Filiz beyin görüşünü aldı. Birkaç meclis üyemizle de görüşmek suretiyle raporunu yazıp bakanlığa ileteceğini söyleyerek Kayseri'den ayrıldı. O günden sonra biz herhangi bir girişimde bulunmadık. Bakanlıktan bir cevap gelecek ve ona göre hareket edeceğiz diye bekledik. Bugünde meclis toplantımızı yapmadan önce bakanlıktan bir görüş geldi. Görüş de, o gün Mehmet beyin söylediği gibi meclis başkanını meclis üyeleri görevden alamaz iddialarına karşılık bizde, "Meclis başkanı hangi yöntemle göreve seçilmişse, o yöntemle görevden alınabilir, hukuk da böyle bir kaide vardır ve bu kaideye göre hareket ediyoruz" diyerek sizi meclis üyeleri görevden alabilir iddiasında bulunmuştuk. Nitekim bugün gelen görüşte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı özet olarak diyor ki, "Meclis başkanı, meclis üyelerinin oyuyla seçilmiştir ve bu yöntemle görevden alınabilir."

Hiçyılmaz ayrıca, "Öyle bir durumla karşı karşıyayız ki, insanlar birbirlerini suçlamak için ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar. Bizim şu odada 11 Mayıs 2013 tarihinde yapılmış olan ticaret odası seçimlerinden sonra oluşturmuş olduğumuz yönetim kurulunda yönetim kurulu üyelerimizin Kayseri Ticaret Odası'ndan beklentilerini karşılayamadıklarından dolayı bizlere çok sıkıntı çektirdiklerini ve kendi görüşleri doğrultusunda burada bir yapılanma içerisine girdiklerini bir televizyon programında cevaplamaya çalışmıştım. Biz, paralel devlet yapılanmasıyla 17-25 Aralık'tan önce muhatap olduk. Kayseri Ticaret Odası'nı ele geçirmeye çalıştılar. Burada istediklerini elde edemedikçe hırçınlaştılar ve biz bunlara direndik. Biz bunlara direndik ama biz bunları dışarıya çıkıp anlatmadık. Eğer anlatsaydık biz son 2 yılda üyelerimize karşı yapmış olduğumuz icraatları yapamazdık." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim