• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:
Kayseri Ticaret Odası (KTO), TOSYÖV ve KOSGEB tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika töreni yapıldı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO), TOSYÖV ve KOSGEB tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika töreni yapıldı. Törende konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Kadınlarımız evlerindeki düzeni bozmamak şartıyla çocuklarına, eşine gerekli ihtimamı göstermek şartıyla kendi işini kurabilir. Kendi meşguliyetini kendisi belirleyebilir. Nitekim böyle kurslara katılıp sertifikalarını da almak suretiyle girişimci haline gelmeliler ancak bizim toplum hayatımızın da kesinlikle bir yara almaması gerekir" dedi.

Düzenlenen törene Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, TOSYÖV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Temelli, KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler, Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu, Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı. Sertifika töreninde konuşan, "TOSYÖV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Temelli, "Düzenlenen eğitimi başarı ile tamamladık. KOSGEB ülkemizin KOBİ'leri ve girişimcilerine destek veren çok önemli misyona sahip kuruluşudur. TOSYÖV Vakfı 1989 yılından bu yana KOBİ'ler ve girişimcilik alanında ilkleri gerçekleştiren bir sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye'nin her bölgesinde eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir" dedi.

KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler ise, "Girişimcilik nedir? gibi bir soru için artık çok geç. Çünkü ülkemizde özellikle 2000'li yıllarda başlayan girişimcilikle ilgili çalışmalar gelişmiş olan ülkelerde yapılmış durumda. Hatta üniversitelerde ders olarak eklenmiş durumdadır. Bizde KOSGEB olarak 2010 yılından itibaren girişimcilikle ilgili önemli bir adım attık. Girişimcilikle ilgili kendi işini kuranları KOSGEB olarak destekledik. Daha önce yaptığımız çalışmalarda 2010 yılından 2015 yılına kadar kendi işine kuranlara 30 bin TL ve 70 bin TL faizsiz kredi destek ödemesinde bulunduk. Yakın zamanda KOSGEB tarafından yapılan bir değişiklikle destek rakamları arttırılmış durumda. Kendi işini kuranlara 50 bin TL'ye kadar hibe, 100bin TL'ye kadar da 0 faizli kredi verecek. Tabi kendi işini kuranlarda hangi nitelik arıyoruz; girişimcilik eğitimine katılmalarını istiyoruz. Bugünde burada girişimcilik eğitimine katılanların sertifikalarını vereceğiz. Sertifika alacak arkadaşlara iş hayatlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu da, "Biz Kayseri Kadın Girişimciler Kurulunun temsilciliğini yapıyoruz. Eğitimler ve faaliyetler düzenliyoruz. Farkındalık ve cesaret yaratıyoruz. Nu açıdan bizim ülke olarak zengin olmaya ihtiyacımız var. Bunu hepimiz biliyoruz fakat bunun en önemli olmazsa olmazı kaynaklarımızı çok iyi değerlendirmeliyiz. 2007 yılında yüzde 4kadın girişimci varken şuanda bu rakam TUİK verilerine göre yüzde 9. Bu oranlara ciddi katkımızın olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise, "Tabi biz Kayseri Ticaret Odası olarak Kayseri'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak üyelerimizin odamızdan en iyi istifade etmeleri için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Kadın girişimcilerimizin de Kayseri Ticaret Odasından azami şekilde istifade etmeleri için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu açıdan Kadın Girişimciler Kurulumuza teşekkür etmek istiyorum. Çünkü çok gayret gösteriyorlar. Kadınlarımızın toplum hayatında yerlerini hak ettikleri bakımdan almaları için tüm gayretlerini gösteriyorlar. Tabi bizde elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Şunu da itiraf etmek gerekir ki gerçekten biz kadınlarımızın toplum hayatında gerekli yerde olmalarını düşünüyoruz ve o bakımdan da faaliyetlerimizi yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Hiçyılmaz ayrıca, "Kadınlarımız çalışmalı, çaba göstermeli ama benim her zaman söylediğim bir şey var. Kadınlarımızın gerçek yerinin evleri olması gerektiğini düşünüyorum. Şunu demeye çalışıyorum; kadınlarımız evlerindeki düzeni bozmamak şartıyla çocuklarına, eşine gerekli ihtimamı göstermek şartıyla her kadınımız kendi işini kurabilir. Kendi meşguliyetini kendisi belirleyebilir. Nitekim böyle kurslara katılıp sertifikalarını da almak suretiyle girişimci haline gelmeliler ancak bizim toplum hayatımızın da kesinlikle bir yara almaması gerekir. Buna çok büyük önem vermemiz gerekir" diye konuştu.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim