• BIST 9693.46
  • Altın 2494.511
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.6886
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı:

KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı:
Kayseri Ticaret Odası (KTO) üyelerine yönelik olarak düzenlenen İŞKUR desteklerine ilişkin toplantı yoğun bir katılımla yapıldı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) üyelerine yönelik olarak düzenlenen İŞKUR desteklerine ilişkin toplantı yoğun bir katılımla yapıldı. Toplantıda konuşan KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, "Kayseri'de 1 milyon 322 bin olan nüfusa oranla çalışan aktif ve kayıtlı kişi sayısı 322 bin civarındadır. Yani şehrimizde her 5 kişiden biri kayıtlı olarak çalışmaktadır" dedi.

Kayseri Ticaret Odası konferans salonunda yapılan toplantıya KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, KTO üyeleri ve İŞKUR yetkililer katıldı. Toplantıda konuşan KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, "Kayseri Ticaret Odası yönetimi olarak, faaliyetlerinin odağına üyelerini alan bir anlayış ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Üyelerimizden gelen her türlü eğitim ve bilgilendirme konularına ilişkin talepleri, etkin ve hızlı bir şekilde karşılamaya büyük gayret gösteriyoruz. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren üyelerimiz, 40 meslek komitesinde bir araya gelmiştir. Sektörlere ilişkin mevzuat yapısı başta olmak üzere, her türlü konuda bilgilendirme toplantıları yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Hasnalçacı ayrıca, "Günümüz ekonomilerinin en büyük sorunlarının başında işsizlik gelmektedir. Ekonomik bakımdan gelişme göstermiş olan ülkelerin dışında işsizlik sorunu, ülkelerin diğer ekonomik faaliyetlerini ve sosyal yaşamlarını etki altına almaktadır. Bu nedenledir ki işsizlik, mücadele edilmesi gereken bir sorundur. Kayseri'de işgücüne katılma oranı Türkiye ortalamasının yüzde 48,3 üzerinde yüzde 51 dolayındadır. Bunun da etkisi ile işsizlik oranı Türkiye ortalamasının yüzde 9,3 üzerinde yüzde 9,9'dur. İstihdamın yüzde 57'si hizmetler, yüzde 23,6'sı tarım ve yüzde 19,4'ü sanayi sektöründedir. Kayseri'de 1 milyon 322 bin olan nüfusa oranla çalışan aktif ve kayıtlı kişi sayısı 322 bin civarındadır. Yani şehrimizde her 5 kişiden biri kayıtlı olarak çalışmaktadır. Bu oranın yükselmesi ve ortalamada 5 kişiden, 2-3'ünün çalışır durumda olması beklentimizdir" şeklinde konuştu.

Sözlerini sürdüren Hasnalçacı, "Kamu başta olmak üzere özel sektör tarafından çalışmalar yapılması gereklidir. İŞKUR bu konuda son yıllarda yaşanan değişim ve gelişim ile aktif olarak halde görev alan kamu kurumu olarak ön plana çıkmaktadır. İŞKUR, işsiz gençleri işe yönlendirecek, üniversite ve sanayi arasında daha güçlü işbirliği bağlarının oluşturulmasına yönelik yapılacak projelere destek vermektedir. Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi ve Yatırım Sektörlerinde Genç İstihdamının Desteklenmesi gibi hibe projeleri, İŞKUR tarafından uygulanmaktadır. Oda olarak, istihdamın artırılması noktasında yaptığımız çalışmalarda İŞKUR ile ortak çalışmalarda bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

Hasnalçacı yaptığı konuşmanın ardından, İş ve Meslek Danışmanları Fatih Akpınar ve Vedat Özsoy, İŞKUR tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı:

KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı:

KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim