• BIST 9805.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

KTO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

KTO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
Konya Ticaret Odası (KTO) Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odası Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, KTO Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Ahmet Arıcı'nın yönettiği toplantıda 2016 yılı Oda Bütçesi ve Faaliyet Programı görüşüldü. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, 2015 Faaliyet Raporu ve 2016 Faaliyet Programı hakkında bilgi verdi. KTO Meclisi olarak 2015 yılında gerçekleştirdikleri projelerle Oda üyelerine ve Konya'ya hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Öztürk, 2016 yılında devam eden projeleri tamamlamak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

KTO'nun 2015 yılında, Konya'yı 2023 yılına hazırlayacak ve üyelerin sürdürülebilir rekabet gücünü artıracak faaliyetler gerçekleştirmeye devam ettiğini belirten Öztürk, "Odamız üyelerine yönelik verdiği hizmet kalitesinde Akredite Odalar arasında A Sınıfı-Mükemmel Oda kategorisine yükselmiş ve Konya Ticaret Odası'nın Avrupa standartlarında hizmet veren bir oda olduğu tescillenmiştir. Odamız 2015 yılında önemli projelere imza atmış, iş hayatını ilgilendiren konularda insiyatif alarak girişimlerde bulunmuş, Konya ihracatının gelişmesine yönelik faaliyetlerini çeşitlendirmiş ve üyelerin ihtiyaç duydukları alanlarda bilgilendirme, eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermiştir. Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi proje çalışmalarımız etmektedir. Projemizde, inşaat yapım ihalemiz geçtiğimiz ay itibariyle tamamlanmış temeli atılarak inşaatı başlamıştır. Merkezimiz, iş dünyasının nitelikli ara eleman ihtiyacının kısa süreli eğitimlerle yetişmesini sağlayacak bir kurs merkezi olarak faaliyet gösterecektir. Mesleki Eğitim merkezinde sanayi sektöründe 8 dalda, hizmetler sektöründe ise 6 dalda mesleki eğitime başlayacaktır. Mesleki Eğitim Merkezi'nin sürdürebilirliğini sağlamak amacıyla projenin tamamlanmasıyla birlikte KTO Karatay Üniversitesi bünyesinde Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu açacağız. Bu bölümde yer alacak öğrencilerimiz Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim görecekler. Tamamlanan Yeni Fuar Merkezi Projesinin ikinci aşaması olarak, 2016 - 2017 yıllarında Konya'da en az 6 marka fuar düzenlenmesi için çalışmalar başlamıştır. Bu aşamayı gerçekleştirdipğimiz takdirde şu an mevcut 6 hol olan Fuar Merkezi 12 hole çıkarılacak projeyi de hayata geçireceğiz. Bu proje ile fuar merkezimiz; 132 bin m² kapalı, 80 bin m² açık olmak üzere toplam 212 bin m² teşhir alanına ve 19 bin m² dolaşım alanına sahip, Türkiye'nin en büyük fuar merkezi haline gelecektir" dedi.

MECLİSE TEŞEKKÜR

KTO Başkanı Selçuk Öztürk'ün sunumunun ardından oylanan 2016 yılı Oda Bütçesi ve Faaliyet Programı Meclis üyelerince oybirliğiyle kabul edildi.

Meclise teşekkür için tekrar kürsüye gelen Öztürk, "Meclisimizin bilgisine sunduğumuz, 2016 Yılı Faaliyet Programı ve Oda Bütçemizi onaylayarak verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim. Bütçemizde emeği, alın teri olan tüm üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Harcanan her kuruşta üyelerimizin hakkını gözeten herkesten Allah razı olsun diyorum. Oda yönetimi ve meclisi olarak; 2013 yılı Mayıs ayından itibaren Odamızın köklü tarihine ve büyüklüğüne yakışır şekilde birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize ve ülkemize hizmet etme azim kararlılığımız devam etmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi 2016 yılı içerisinde de Konya Ticaret Odası olarak üyelerimizin refahı, şehrimizin her alanda gelişmesi noktasında gereken çalışmaları birlik ve beraberlik şuuru ile yapacağız. 2020 yılına kadar tamamlamayı planladığımız tüm projelerimizle 2023 Konya'sında beşeri sermayemizi güçlendirecek bir yapı oluşturarak şehrimize ve ülkemize hizmet etmiş olacağız. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projelerimizde Meclisimizin vermiş olduğu desteğin devam edeceğine olan inancımla bütçemizin hayırlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

KTO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

KTO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim