• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

"Kriz çözülmezse Rus turizmindeki kayıp 3,5 milyonu bulur"

"Kriz çözülmezse Rus turizmindeki kayıp 3,5 milyonu bulur"
Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Rus turizminde geçen yıl 450 bin olan kaybın krizin kısa...

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Rus turizminde geçen yıl 450 bin olan kaybın krizin kısa sürede tatlıya bağlanmaması durumunda 3,5 milyona ulaşacağını söyledi.

Yeni sezon beklenti ve çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Aydoğan, geçen yıl Rus para birimi Ruble'nin değer kaybıyla Antalya turizminde oluşan yüzde 20'lik kaybının uçak düşmesiyle en üst seviyeye ulaştığını kaydetti. Antalya'ya yıllık 3,5 milyon üzerinde Rus turist geldiğini ifade eden Aydoğan, "Rus turizminde geçen yıl sene 450 bin kaybımız oluşurken bu sene kriz kısa sürede tatlıya bağlanmazsa 3,5 milyona ulaşacak. Bu açık çok büyük. Kapanması çok zor. Bu açığı Alman turistle de kapatamazsınız. Alman turistlerde artık eskisi gibi çantada keklik değil." dedi.

Rus turist açığının Alman turistle kapatmanın, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen canlı bomba saldırısı sonrası 10 Alman turistin hayatını kaybetmesinin ardından zora girdiğine dikkat çeken Aydoğan, turizm sektörünü hem Rus hemde Avrupalı turist bakımından çok zorlu bir yılın beklediğini söyledi.

Rus turist açığının Alman turistlerle kapatırız söylemlerini doğru bulmadığının altını çizen Aydoğan, Sultanahmet patlamasının Avrupalı turistleri korkuttuğunu ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye'ye tatile gidecek vatandaşlara "dikkatli olun" çağrısında bulunmasının erken rezervasyonları firenlediğinin altını çizdi.

ANTALYA, TURİZMDE EN RİSKLİ DÖNEMİ GEÇİRİYOR

Antalya turizmin son 30 yılın en riskli turizm sezonuna girdiğini açıklayan Aydoğan, Türkiye'nin turizmde hizmet kalitesi ve konaklama fiyatının İspanya, İtalya, Fransa, Yunanistan ve Portekiz'e iyi olmasına karşı Rusya krizi ve Sultanahmet saldırısının tatil yapmada güvenli ülke olmadan riskli ülke olmaya dönüştürdüğünü kaydetti.

Rusya krizinin aynı zamanda bölgeye Nevruz Bayramı'nda Beşkonak Köprülü Kanyon'a rafting yapmaya gelen İranlı turist pazarını da zorda bıraktığını savunan Aydoğan, şunları kaydetti: "Rus turizminde oluşan boşluk turizmde bütün dengeleri bozdu. Bu boşluk sürekli devam ediyor. Bu boşluk ve belirsizliğe başta Alman turistler olmak üzere Avrupalı turistlerde eklendi. Bu sezonun kaderini son dakika satışları belirleyecektir. Şu anda önümüzde koskoca bir belirsizlik var."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim