• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Kritik ilçe Nusaybin!

Kritik ilçe Nusaybin!
Cizre, Sur, Silopi ve Derik'i PKK'lı teröristlerden rahat bir şekilde temizleyen güvenlik güçleri Nusaybin'de hain tuzaklara maruz kalıyor.

Sokaklara çukurlar kazan ve sözde özyönetim ilan eden PKK terör örgütüne karşı başlatılan operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Güvenlik güçleri birçok ilçeyi PKK'lı teröristlerden zorlanmadan temizledi.

Operasyonların devam ettiği Yüksekova'da 65 terörist etkisiz hale getirildi. 13 Mart'tan bu yana ise Yüksekova'da 3 şehit verdik.

Şırnak'ta ise 14 Mart'tan bu yana 54 terörist etkisiz hale getirilirken 7 güvenlik görevlimizi şehit verdik.

KRİTİK İLÇE NUSAYBİN

14 Mart'ta başlayan operasyonda 60 PKK'lı etkisiz hale getirildi fakat son 2 günde ağır kayıplar verdik. Nusaybin'de şehit sayısı 16'ya yükseldi.

Nusaybin ilçesi konum olarak PKK'ya büyük avantaj sağlıyor. Suriye'ye sınır olan ilçe PYD'nin kontrolünde bulunan Kamışlı ilçesine sadece 100 metre uzaklıkta. Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD, başta ABD ve Rusya’nın verdiği silahların büyük kısmını, Kamışlı ile Nusaybin arasına kazdığı tünellerden Türkiye’ye sokuyor.

ÇATIŞMAYA GİRMEK YERİNE 'TUZAK'!

Nusaybin’de daha önce birkaç kez sokağa çıkma yasağı ve operasyon düzenlenmesine karşın PKK, ağırlıklı olarak sokak çatışmalarına girmek yerine sokaklara büyük miktarlarda patlayıcıları sık aralıklarla tuzakladı.

PYD'Lİ TERÖRİSTLER DURMADAN CEPHANE TAŞIYOR

Nusaybin'deki PKK'lı teröristlerin bir diğer avantajı ise bitmeyen cephane stoğu. Kamışlı'dan Nusaybin'e uzanan tünellerden PYD'li terörislerin durmadan patlayıcı taşıdığı iddia edildi. 

Tüm bu olumsuzluklara rağmen devam eden operasyonda öldürülen terörist sayısı 60'a çıktı. Öldürülenler arasında PYD'lilerin de olduğu üzerlerinden çıkan kimliklerle tespit edildi. Bu da PYD'lilerin tünellerden Nusaybin'e sadece silah taşımadığını, çatışmalarda ölen teröristlerin yerini doldurması için militan da gönderdiğini gösteriyor. 

BİR AN ÖNCE PYD İLE BAĞLANTILARI KESİLMELİ

Görüştüğümüz terör uzmanları Nusaybin'de operasyonların daha sağlıklı devam edebilmesi için bir an önce tespit edilen tünellerin yok edilmesi gerektiğini ve bir şekilde PYD ile Nusaybin'deki YPS'lilerin bağlantısının kesilmesi gerektiğini söyledi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim