• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kritik birimlerde nöbet tutan sağlıkçılara fazla ödeme

Kritik birimlerde nöbet tutan sağlıkçılara fazla ödeme
Yapılan toplu sözleşme uyarınca yüzde 50 fazla nöbet ücreti yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetleri yanında diyaliz ve ameliyathane birimleri için de geçerli olacak.

Yapılan toplu sözleşme uyarınca sağlıkçılar için yüzde 50 fazla nöbet ücreti yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetleri yanında diyaliz ve ameliyathane birimleri için de geçerli olacak.

Sağlık Bakanlığı, sağlıkçılar için toplu sözleşme kazanımı olan, nöbet ücretlerinin artırımlı ödenmesiyle ilgili duyuru yayınlandı. Duyuruyla diyaliz ve ameliyathane birimlerinde tutulan nöbetlerde toplu sözleşmeyle yapılan artırımın uygulanmasında yaşanan tereddütler giderildi.

Duyuruda, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 10. maddesi ve Devlet Memurları Kanunu'nun Ek 33. maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinden sonra gelmek üzere "Bu ücret yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan söz konusu nöbetler için yüzde elli oranında artırımlı ödenir" cümlesi eklendiği anımsatıldı.

Bakanlık ayrıca "Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015'i Kapsayan 2. Dönem Toplu Sözleşmenin", "Sağlık ve Sosyal Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme" başlıklı maddesinin "Nöbet ücreti" alt başlıklı 7. maddesine de dikkat çekti.

Söz konusu maddenin, Devlet Memurları Kanunu'nun ek 33. maddesi uyarınca ödenen nöbet ücretlerinin dini bayram günleri için yüzde 20, yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetler için ödenen nöbet ücretlerinin de yüzde 50 artırımlı ödenmesini öngördüğüne işaret edilerek, aynı maddede diyaliz ve ameliyathane birimlerine yer verilmemesi nedeniyle buralarda tutulan nöbetlerde söz konusu artırımın uygulanmasında tereddüt yaşandığı kaydedildi.

Bakanlık bu tereddütün giderilmesi için şu açıklamayı yaptı:

"Söz konusu yüzde 50 artırımlı nöbet ücretinin Toplu Sözleşmenin 'Nöbet ücreti' alt başlıklı 7. maddesi uyarınca yoğun bakım, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetleri yanında diyaliz ve ameliyathane birimleri için de geçerli olduğu, yapılacak ödemelerde, Toplu Sözleşmenin 1 Ocak 2014 itibarıyla yürürlük kazandığının göz önünde bulundurulması gerektiği hususları Kamu Hastaneleri Birliklerine duyurulur."

Toplu sözleşme maddesi

Nöbet ücretlerinin yüzde 50 artırımlı ödenmesiyle ilgili toplu sözleşme maddesi şu şekilde:

"Devlet Memurları Kanunu'nun ek 33. maddesi uyarınca ödenen nöbet ücretleri dini bayram günleri için yüzde 20 artırımlı ödenir. Ayrıca yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde tutulan nöbetler için ödenen nöbet ücretleri de yüzde 50 artırımlı ödenir."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim