• BIST 9524.59
  • Altın 2501.311
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.6697
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

"Kredi kartınızı mail order işlemine kapatın"

"Kredi kartınızı mail order işlemine kapatın"
Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, tüketicilere, "Kredi kartınızı mail order (ödeme talimatı) işlemine kapatın. Bilgileriniz 3. şahısların...

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, tüketicilere, "Kredi kartınızı mail order (ödeme talimatı) işlemine kapatın. Bilgileriniz 3. şahısların eline geçerse istemediğiniz sonuçlar karşınıza çıkabilir." uyarısında bulundu.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, bilinçli tüketici olmanın püf noktalarını anlattı. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten Yılmaz, internetin ışıklı dünyasına kapılarak alınan ürünlerde bazen hüsran yaşandığını ifade etti.

Tüketicilere, satın alacakları mal ve hizmetle ilgili bilgileri içeren yazılı onayı almadan sözleşme imzalamamalarını tavsiye eden Yılmaz, "Kredi kartı bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın. Kredi kartınızı Mail Order işlemine kapatın. Bilgileriniz 3. şahısların eline geçerse istemediğiniz sonuçlar karşınıza çıkabilir. Tüketici ilk önce kartı aldığı bankaya itirazını yapar. Kart sahibi banka bu itirazı alışverişin yapıldığı işyeri bankasına bildirir. İşyeri bankası ilgili itirazı işyerine bildirir ve işlemle ilgili bilgiler ister. İşyeri bilgili belgeleri 10 gün içinde bankaya bildirmek durumundadır. Bu süre içinde belgeler bankaya iletilmediyse ve eksik bir şekilde iletildi ise ülkedeki banka tüketicinin parasını iade eder. Henüz para alınmamışsa alışverişi iptal eder." dedi.

Taksitli alışverişlerde tüketicilerin bir hafta içerisinde cayma hakkı olduğunu hatırlatan Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı, "Ancak, mağazalardan alışveriş yapan tüketicilerimizle taksitli alışveriş sözleşmesi yapılmasına rağmen, firmalar sözleşmenin bir nüshasını vermeyerek halkı mağdur ediyor. Bir haftalık süre içerisinde tüketici hiçbir şart öne sürmeksizin ve cezai şart taşımaksızın aldığı maldan cayma hakkına sahiptir." diye konuştu.

"Kredi kartınızı mail order işlemine kapatın"

"Kredi kartınızı mail order işlemine kapatın"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim