• BIST 8718.11
  • Altın 2244.085
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1487
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Kramponların tamiri 'Ayakkabı Profesörü'nden

Kramponların tamiri 'Ayakkabı Profesörü'nden
Trabzonlu Ali Yıldız, 1980'den beri 2 metrekarelik iş yerinde sadece krampon tamiri yapması dolayısıyla futbol camiasında "Ayakkabı Profesörü" diye tanınıyor.

Trabzon'da 53 yaşındaki Ali Yıldız, 1980'den beri 2 metrekarelik iş yerinde sadece krampon tamiri yapması nedeniyle futbol camiasında "Ayakkabı Profesörü" lakabıyla tanınıyor.

Yıldız, ilkokulu bitirdikten sonra ayakkabı tamircisi olan babasının yanında çalışmaya başladı. 45 yıldır devam ettirdiği mesleği öğrenen Yıldız, Ortahisar ilçesi Tabakhane Köprüsü girişinde 1973 yılından itibaren ayakkabı tamirciliği yapmaya başladı.

Müşterilerinin tamir için bıraktığı ayakkabıları almamaları üzerine 38 yıldır sadece krampon tamir ederek, mesleğini sürdüren Yıldız,  yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda iş yeri sahibi olduğunu belirterek, ayakkabı tamirciliğinden emekli olduğunu söyledi.

Müşterilerinin tamir için bıraktıkları ayakkabıları zamanında almamalarından dolayı sorun yaşayan Yıldız, "Müşterilerim, ayakkabılarını tamir için bırakıyor. Aradan zaman geçiyor. Müşteriyi gördüğümde 'ayakkabının tamirini yaptım' diyorum, 'sen onları at, ben başka ayakkabı aldım' diyor. Bende o yüzden ayakkabı tamiri yapmayı bırakarak krampon tamir etmeye başladım. Bu işte sıkıntı yok. Kramponu bırakan kişi futbolla ilgilendiği için bıraktığı gün geri almak istiyorlar." dedi.

"Kargoyla krampon gönderiyorlar, tamir ediyorum"

Yıldız, hem Trabzon'da hemde Trabzonspor'da oynayan birçok futbolcunun kramponlarını tamir ettiğini anlatarak, şehir dışından da çok sayıda tamir siparişi aldığını dile getirdi.

Bu müşterilerinin kendisine sosyal medya aracılığıyla ulaştığını anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Manisa, Giresun, Rize gibi farklı illerden tamir işleri geliyor. Tamirini yapamayacağım krampon yok. Yeter ki krampon bana ulaşsın. Sosyal medyadan ulaşan müşterilerimin birçoğu kramponlarını kargoyla gönderiyor. Tamirini yapıp, yine kargoyla gönderiyorum. Şimdiye kadar Trabzonspor'da oynayan Ogün, Hami, Şota, Arçil, Ibrahim Yattara, Ünal ve Sergen Yalçın gibi yüzlerce futbolcunun kramponlarını tamir ettim." diye konuştu.

"Yusuf Yazıcı'nın çocukluğundan beri kramponlarını tamir ederim"

Yıldız, Trabzon'un futbol şehri olmasından dolayı futbol oynayan oyuncuların yüzde 90'ının kramponlarını tamir ettiğini belirterek, Yusuf Yazıcı'nın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Yazıcı'nın çocukluğundan beri ayakkabılarını kendisine getirdiğini ifade eden Yıldız, "Yusuf, Trabzonspor'un altyapısında yetişen bir futbolcudur. Okul yıllarında da futbol oynardı. Dünya çapında bir yıldız oldu ama hala ayakkabısını kendisi getirir. O yıllardan beri devamlı gelir hem sohbet ederiz hem de ayakkabılarını tamir ederim. Yusuf benim için bir numaradır. Çok alçak gönüllü, dürüst bir delikanlıdır." dedi.

"Küçük ama marifetli bir dükkandır"

Yıldız, dükkanın küçük olmasının sorun teşkil etmediğini dile getirerek, "Küçük ama marifetli bir dükkandır. Özellikle Trabzon dışından gelen yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Müşterilerim de yaptığım işlerden memnun oldukça bendeki meslek aşkı da artıyor. İşimi yaparken büyük bir zevk alıyorum. İnsan sevdiği işi yaparsa mutlu olur. Tamir konusunda kendime güveniyorum. Bu işi Türkiye'de değil dünyada çok az kişi yapıyor diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim