• BIST 9524.59
  • Altın 2497.973
  • Dolar 32.5765
  • Euro 34.7022
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı
Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin, "https://sonuc.osym.gov.tr"  adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 2014 yılı başından itibaren ÖSYM aday kayıt sisteminde, adaylara aynı düzeyde birden fazla eğitim bilgisi bildirme fırsatı verildi. Bu yerleştirme döneminde de ilk kez aynı düzeyde birden fazla eğitimi olan adaylara eğitimlerinin her birinden tercih yapma fırsatı sağlandı.

KPSS sistemi sil baştan...

Yeni uygulama ile toplu sınav kaldırılacak. Her bakanlık kendi sınavını yapacak. Kamuda ilk defa görev alanlar atandıkları yerde en az 3 yıl görev yapacak. Hükümet, kamuya eleman alımından, memur tayinlerine k adar birçok konuyu içeren değişiklik için düğmeye bastı. İlk etapta Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sistemi değiştirilmesi gündeme geldi. 17 Aralık operasyonu ile birlikte ortaya çıkan devlet içindeki paralel yapı tartışmaları kapsamında KPSS sınav sorularının da bu yapı tarafından sızdırıldığı iddiaları ortaya atılmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Devlet Personel Başkanlığı bu iddiaları araştırmak ve yeni bir sınav sistemi getirilmesi için çalışma başlattı. Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu'nda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bu konuda bir sunum gerçekleştirdi.
Edinilen bilgilere göre, KPSS sistemi sil baştan değişecek. Toplu sınav ve alan sınavları yerine her bakanlık kendi sınavını yapacak. Soruların sızdırılması ihtimaline karşı yeni tedbirler alınacak.
Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere dezavantajlı bölgelere atanan memurların kısa süre içinde tayin istemelerinin önüne geçilecek. Bunun için, kamuya ilk defa atanacaklar 3 yıl geçmeden başka bir yere tayin isteyemeyecek. Yapılacak önemli bir düzenleme de kurumlar arası nakil ve atamalar konusunda olacak. Bu tip nakil ve atamalara sınırlama gelecek. Herhangi bir kurumda göreve başlayan kişinin sadece bir kez kurum değiştirme hakkı olacak.  Yücel KAYAOĞLU / TÜRKİYE GAZETESİ

ÖSYM'den flaş KPSS açıklaması!
Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) girmesi gerektiğini bildirildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, KPSS, lisans düzeyinde 5-6 Temmuz'da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz'da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim'de gerçekleştirilecek. KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek. Bu adaylardan, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de KPSS'ye başvurması gerekiyor. Tüm adayların KPSS'nin "cumartesi sabah oturumu"na katılması zorunlu olacak. OABT ve DHBT dahil KPSS'ye başvuru işlemleri, 5 Mayıs'ta başlayacak ve 14 Mayıs'ta sona erecek. Müracaatlar, başvuru merkezlerince yürütülecek. Başvuru merkezleri, ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek. Başvuru süresi uzatılmayacak. Süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, KPSS'ye, ÖABT'ye ve DHBT'ye katılması mümkün olmayacak. Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna başvurma süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda, başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Adayların bu kılavuzu dikkatle incelemesi ve başvurularını tamamladıktan sonra süresi içinde ÖSYM'nin "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği" ile Yükseköğretim Genel Kurulunun 1 Nisan 2013 tarihli kararı uyarınca yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında sınava girme kararı alınanların, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavına girme zorunluluğu bulunuyor. Bu durumdaki adayların da KPSS'ye, kılavuzdaki kurallara uygun olarak başvurması gerekiyor.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

İşte diğer tüm sınavların da yer aldığı sınav tarihleri:

Ortaöğretim (Lise), Önlisans, Lisans ve Öğretmenlere Yönelik KPSS Sınavları ve Başvuru Tarihleri Ne Zaman :

1. Kamu Personel Seçme Sınavı 2014-KPSS Lisans 05.07.2014 -06.07.2014 2. Kamu Personel Seçme Sınavı 2014-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)13.07.2014 3. Kamu Personel Seçme Sınavı 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans (Önlisans Düzeyi) 27.09.2014 4. Kamu Personel Seçme Sınavı 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi)28.09.2014

2014 KPSS LİSANS / ORTAÖĞRETİM /ÖNLİSANS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK

ÖSYM tarafından Ortaöğretim / Önlisans ve Lisans düzeyi KPSS başvuru tarihleri ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır. Ancak tahmini başvuru tarihleri şu şekildedir:

KPSS 2014 Lisans Başvuru Tarihi : Mayıs ayının ilk haftası...

2014 KPSS (Ortaöğretim – Önlisans) : Haziran ayının ilk haftasından itibaren...

KPSS'de kaç soru soruluyor? KPSS'de sınav süresi ne kadar? İşte memur adaylarının merak ettiği o soruların yanıtları...

SORU SAYISI 30

2014-KPSS ile ilgili Devlet Personel Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda bazı kararlar alındı. ÖSYM tarafından KPSS Lisans sınavında pazar günü uygulanan alan testlerinde soru sayısı 30 olarak belirlendi.

KPSS TERCİH SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

KPSS BAŞVURU ÖSYM BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

KPSS LİSANS ADAY BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

SAĞLIK DURUMU / ENGEL BİLGİ FORMU

KPSS BAŞVURU MERKEZLERİ İÇİN TIKLAYIN

ADRES İLİNE GÖRE TERCİH EDİLEBİLECEK SINAV MERKEZLERİ

ÖABT/DHBT İÇİN ADRES İLİNE GÖRE TERCİH EDİLEBİLECEK SINAV MERKEZLERİ

2014 Yerleştirme Takvimi

ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

KPSS SINAV KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim