• BIST 8732.3
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Kozuva: “Projemiz Türkiye için rol model oldu”

Kozuva: “Projemiz Türkiye için rol model oldu”
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, "Bugün başarıyla sonuçlanan projemizin kapanışını gerçekleştiriyoruz....

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, "Bugün başarıyla sonuçlanan projemizin kapanışını gerçekleştiriyoruz. Aslında bir bakıma başarımızı kutluyor, sevincimizi ortak yaşıyoruz. Türkiye için rol model olan bu başarılı projenin önümüzdeki dönemlerde artarak gelişmesini temenni ediyorum" dedi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salon'unda KOBİ'lerde Verimlilik Dönüşümü projesi için kapanış töreni düzenlendi. Toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Verimlilik Genel Müdürlüğü Danışmanlık ve Eğitim Daire Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal ve işbirlikçiler katıldı.

"Örnek proje seçildi"

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, "Sayı olarak küçük ama sonuç olarak büyük bir başarının ortak sevincini ve gururunu yaşamak üzere bir araya geldik. Bu sevinç şimdiye kadar her ortamda dile getirilen, herkes tarafından arzu edilen, ama uygulaması ilk defa gerçekleştirilen bir işbirliği sevincidir. Projemizin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda bir değerlendirmesi yapıldı. Projemiz Türkiye genelinde birinci ve örnek proje seçildi" ifadelerini kulandı.

"Öncülük etmeyi başardık"

Kozuva konuşmasının devamında ise, "ÇTSO olarak en önemli hedeflerimizden biri, KOBİ'lerimizin gelişen teknolojiye eş değişim ve dönüşüme öncülük etmekti. Çok şükür bu projeyle Türkiye'de bir ilk olarak, "Kamu" "üniversite" ve "sanayici" işbirliğini gerçekleştirerek KOBİ'lerimizin bu değişim ve dönüşümüne öncülük etmeyi başardık. Bu bir ilkti ve bunu sizlerle beraber yaptık. Bu projede paydaşlarımız bizlere çok önemli katkı sağladılar. Trakya Kalkınma Ajansımız mali destek vererek, Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz proje ortağımız olarak NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültemiz proje yüklenicimiz olarak bu projeyi yürütmede bizimle işbirliği içinde oldular" diye konuştu.

"Sevincimizi ortak paylaşıyoruz"

Kozuva, başarılı koordinasyon ve işbirliğinden 12 firmanın yararlandığını ifade ederek, "9 ay boyunca ücretsiz verimlilik danışmanlığı hizmeti aldılar ve sonuçtan çok memnun kaldılar. Bugün başarıyla sonuçlanan projemizin kapanışını gerçekleştiriyoruz. Aslında bir bakıma başarımızı kutluyor, sevincimizi ortak yaşıyoruz. Bu vesileyle verimlilik projemizde yer alan paydaşlarımıza, hizmet alan firmalarımıza, projede emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye için rol model olan bu başarılı projenin önümüzdeki dönemlerde artarak gelişmesini temenni ediyorum" dedi.

"ÇTSO'yu bakanlığımız da takdir ediyor"

Süleyman Kozuva'nın konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelen Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, "Türkiye'de ÇTSO'yu gerçekten bakanlığımız da takdir ediyor. Bu konuda ilklere imza attı. Bundan sonra da kendilerinden devamı gelecek projeleri bekliyoruz. ÇTSO'ya çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu toplantının hayırlı olmasını temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

"Bir firma yüzde 400 kar etti"

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, yaptığı konuşmada, "Çerkezköy'ün başlatmış olduğu bu güzel çalışmayı dönüştürelim hem Çerkezköy hem Tekirdağ hem Trakya hem de Türkiye için bir model olsun dedik. Allaha şükür o günlerden bugüne gelindi. 9 aylık çalışmanın sonunda Trakya'ya yayalım dedik ve bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hep beraber böyle bir projeyi ortaya koyduk çıkardık. Meyvelerini de almaya başladık. Bir firmamız yüzde 400 kar ettiğini ifade etti. Bu iyileştirmeleri de diğer firmalarımıza yayarak ve daha kapsamlı hale getirerek tüm Trakya ya ve mümkünse tüm Türkiye'ye yayılması konusunda arkadaşlarımızın emeği devam edecektir. Bakanlıklarımıza projelerimizi yazdık ve önümüzdeki dönemlerde de yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Ödül töreni yapıldı

Son olarak kürsüye gelen Verimlilik Genel Müdürlüğü Danışmanlık ve Eğitim Daire Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek, projelerin devamımın gelmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin'e ödülünü takdim ederken, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de ödülünü Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal'a takdim etti. Proje katılımcılarına da ödülleri ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva tarafından takdim edildi.

Kozuva: “Projemiz Türkiye için rol model oldu”

Kozuva: “Projemiz Türkiye için rol model oldu”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim