• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Kozmetikte De Doğal Olanı Tercih Edin

Kozmetikte De Doğal Olanı Tercih Edin
FEBS Biyoteknoloji Direktörü Dr. Şebnem Küçük, günümüzde insanların hem yiyeceklerinde hem de kullandıkları ürünlerde sağlıkları açısından mümkün...

FEBS Biyoteknoloji Direktörü Dr. Şebnem Küçük, günümüzde insanların hem yiyeceklerinde hem de kullandıkları ürünlerde sağlıkları açısından mümkün olduğunca doğal olanları tercih ettiklerini söyledi.

Ar-Ge kuruluşlarının da bu yöndeki araştırmalarını artırdıklarını belirten Dr. Şebnem Küçük, bu çerçevede FEBS Biyoteknoloji olarak kozmetik alanında son dönemde öne çıkan Doğal İpek Proteinlerini önerdiklerini belirtti.

FEBS Biyoteknoloji Direktörü Dr. Küçük, kozmetik piyasasında insan sağlığını tehdit eden birçok ürün bulunduğunu, tüketicilerin ise doğal içeriklere sahip ürünleri tercih etmeye başladığını duyurdu.

Doğal İpek proteinlerinin tüm cilt türleri için adeta mucizevi bir uyum ve başarı sağladığına değinen Dr. Şebnem Küçük, "İpeğin insan cildine sağladığı faydalar, yapılan araştırmalarda, literatürlerde detaylı olarak ortaya konulmuş durumda. İpek ürünleri tüm dünyada kabul görüyor. Türkiye'de de ipeğin yeterince tanınması ve bilinmesi gerektiğine inanıyorum. Tüketicilerin kozmetik ürün alırken ipek proteinlerini denemelerini tavsiye ediyorum" dedi.

"İPEKSİ DEĞİL İPEK"

Kozmetik alanında cildin korunmasının güzelliğin ilk sırrı olduğunu ifade eden Dr. Küçük, ipek proteinlerinin, Japonya'daki laboratuvarlarda biyoteknoloji teknikleri ile derinin en alt tabakasına nüfuz edecek şekilde geliştirildiğini bildirdi.

Dr. Şebnem Küçük şöyle konuştu:

"İpek proteinleri üstün teknoloji sayesinde suda çözünebilen, emilebilirliği yüksek moleküler forma getiriliyor. Bu sayede doğal nemlendirici özelliğe sahip ipeğin, piyasada kullanıma sunulan "Therasilk İpek Protein Essence" ve "Therasilk İpek Protein Lotion" ürünleri cildin bazal tabakasından dermise kadar bütün katmanlarına nüfuz ederek etkin bir besleme yapabilmesine imkan sağlıyor. Özel üretim ipek proteinleri derinin nem seviyesini koruyor, kurumasını da engelliyor."

FEBS Biyoteknoloji Direktörü Dr. Şebnem Küçük, başta UltraViyole ışınlar olmak üzere çevresel etkilere karşı koruyucu özelliği sayesinde doğal ipek proteinlerinin yaşlanmanın doğal yollarla geciktirilmesine büyük fayda sağladığını kaydetti.

İPEĞİN CİLDİNİZE ALTIN DOKUNUŞU

Dr. Şebnem Küçük, doğal ipek ürünlerinin etkin emilim ve organik bileşimiyle her yaş ve grubundan kişilerin rahatlıkla kullanabileceğini ifade ederek, "İçeriğinde bulunan doğal bitkisel koruyucular ve karanfil ekstraktı ile alerjik endikasyonlara yol açmaz" dedi.

Söz konusu ürünlerin günün her saatinde rahatlıkla kullanılabileceğini vurgulayan Dr. Küçük, ciltte stresin oluşturduğu gerginliği alan Therasilk İpek Protein Essence ve Therasilk İpek Protein Lotion'ın antioksidan etkisiyle de cildi rahatlattığını ifade etti.

FEBS Biyoteknoloji Direktörü Dr. Şebnem Küçük açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Bu ürünlerle makyaj altı kullanımında makyajın daha uzun süre topaklanmadan dayanması sağlanabiliyor. Gün içerisinde tekrarlayan kullanımı ile de cildin nem ihtiyacı son derece uygun şekilde karşılanıyor. Therasilk İpek Protein Essence ve Therasilk İpek Protein Lotion ürünleri ciltteki mucizevi etkilerini, ölü hücrelerin atılımını kolaylaştırılması, cildin nem oranının artırması, cilde hava aldırması, genç ve parlak bir görünüm kazandırması olarak tanımlayabiliriz. Bu ürünler cildinize ipeğe benzer değil ipeğin gerçek yumuşaklığını, ferahlığını, sıcaklığını ve parlaklığını sunmaktadır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim