• BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Kozlu’da Yaşlılar Haftası Nedeniyle Fiziksel Aktivite Etkinliği Düzenlendi

Kozlu’da Yaşlılar Haftası Nedeniyle Fiziksel Aktivite Etkinliği Düzenlendi
Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Kozlu İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı tarafından 18-24 Mart Dünya yaşlılara saygı haftası...

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Kozlu İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı tarafından 18-24 Mart Dünya yaşlılara saygı haftası etkinlikleri kapsamında Kozlu Belediyesine ait Kılıç Tenis kortu Sosyal Tesislerinde hafta nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen Etkinliğe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, Müdür Yardımcısı Dr. Recep Genç, Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürü Esin ilhan, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sevda Kaya ve sağlık çalışanlarının yanı sıra çok sayıda yaşlı vatandaşlar katıldılar.

Programın açılışını ve sunumunu yapan Kozlu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sevda Kaya sinevizyon sunumu eşliğinde yapmış olduğu sunum da yaşlılara şunları anlattı:

"Her zaman deneyim ve tecrübelerinden faydalandığımız yaşlılarımıza sevgi ve saygıyı dile getirmek için 1982 yılından bu tarafa Dünya Sağlık Örgütü tarafından 18-24 Mart Dünya yaşlılara saygı haftası olarak kutlanmaktadır. Bu nedenle tüm yaşlılarımızın haftasını kutluyorum. Yaşlılık döneminde hem yaşam süresini uzatmak hem de yaşlılık döneminde sağlığın geliştirilmesi önemlidir. Bu nedenle fiziksel aktivite önemlidir. Fiziksel aktivite azlığı yaşlılığı hızlandırır ve yaşam süresini kısaltır. Bunun için herkesin kendine uygun fiziksel aktivite yapması gerekiyor ve en kolay uygulanabilen spor da yürüyüştür."

Sağlıklı yaşam programı kapsamında düzenlenen Sunumun ardından yaşlılara ve misafirlere elma ve çeşitli ikramlarda bulunuldu ve ardından toplu olarak yaşlı misafirler ve sağlıkçılar tenis kortu tesislerinde yürüyüş yaparak fiziksel aktivite bulundular.

Öte yandan program sonrasında Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya programa katılan tüm yaşlıların ellerinden öperek haftalarını kutladı.

Kozlu’da Yaşlılar Haftası Nedeniyle Fiziksel Aktivite Etkinliği Düzenlendi

Kozlu’da Yaşlılar Haftası Nedeniyle Fiziksel Aktivite Etkinliği Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim