• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Kozcağız’daki Köpek Katliamına Hayvanseverlerden Tepki

Kozcağız’daki Köpek Katliamına Hayvanseverlerden Tepki
Bartın Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, yaklaşık 20 köpeğin ilaçlı etle zehirlendiği Bartın'ın Kozcağız beldesinde eylem yaptı.

Bartın Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, yaklaşık 20 köpeğin ilaçlı etle zehirlendiği Bartın'ın Kozcağız beldesinde eylem yaptı. Belediye önünde toplanan hayvanseverler, sloganlar ve pankartlar eşliğinde, hayvan katliamını protesto etti. Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ise, "Sokakta kendini bilmez kişilerin yaptıkları yüzünden bizler günah keçisi olduk. Yaşanan zehirlemelerin bizimle alakası yok. Gerekli adli soruşturma sürüyor. Yapanlar mutlaka ortaya çıkacaktır" dedi.

Eylemde bir basın açıklaması yapan Bartın Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Şenol Dağlıoğlu, katliamla ilgili olarak belediyeyi suçladı. Dağlıoğlu, "Kanunun belediyelere emanet ettiği ve korunmasını istediği halde hayvanları koruyup kollayamadığı gibi zehirli etlerle insanlık dışı bir yöntemle iç organları parçalanarak işkence ile öldürülmesine de seyirci kalmıştır. Köpekleri öldürmek için atılan zehirli etler doğayı kirlettiği gibi diğer canlıların da ölümüne sebep olmaktadır. Yine 5199 Sayılı Kanuna göre "Belediyeler sahipsiz hayvanları kısırlaştırıp -aşılayıp-bulundukları yerde yaşamalarını sağlamak zorundadır. Kozcağız Belediyesi kadrosunda veteriner hekimi olduğu halde bir tek kedi köpek kısırlaştırması ve tedavisini yapmamıştır. Hayvanların çoğunun sakat ve uyuz olduğu görülmüştür" dedi.

"NASIL RAHAT UYUYABİLDİLER"

Hayvanların yaşam haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini kaydeden Dağlıoğlu, "Hayvanlar can çekişerek acı içinde ölürken Kozcağız halkı ve belediye ekibi o gece evlerinde nasıl rahat uyuyabildiler. Çok şükür bir duyarlı vatandaş çıkıp derneğimizin üyesi ve saha görevlisi arkadaşlarımıza haber vermeseydi daha önceleri olduğu gibi bu olay da örtbas edilip kapatılacaktı. Olayı haber veren kişiye saha görevlilerimiz Nazan Yüksel ve Neşe Yıldınm'a olaya derhal müdahale eden Jandarma Komutanlığına ve basın mensuplarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca gecede olsa hemen olay yerine koşan Nazan ve Neşe'nin büyük bir fedakarlıkla hayvanları kurtarmaya çalışmaları takdire şayandır. Onlara minnettarız" diye konuştu.

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Dağlıoğlu şöyle devam etti: "Bu olaylara sebep olan kişi ve kurumlan şiddetle kınıyoruz. Şimdiden sonra sokak hayvanlarının denetimsiz çoğalmalarını önlemek için bir rehabilitasyon merkezi kurulup kısırlaştırma, aşılama ve tedavilerinin yapılarak yaşadıkları ortama bırakılmaları sağlanmalıdır. Bu konunun en kısa sürede gerçekleşmesinin takipçisi olacağız. Bugün buraya bite destek vermek amacıyla gelen Safranbolu, Karabük, Amasra, Kozcağız ve Bartınlı hayvanseverlere sonsuz teşekkürler."

BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜLER

Hayvanseverler eylemin ardından Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bartın Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Dağlıoğlu, katliamın bir daha yaşanmaması için belediyeden gereken sorumlulukları yerine getirmesini beklediklerini söyledi.

"GÜNAH KEÇİSİ OLDUK"

Canlı yaşamına büyük saygı gösterdiklerini belirten Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman da, "Ben bir karıncanın dahi yaşamına saygı duyan biriyim. İnancı gereği de canlı varlıklara değer veren bir insanım. Hayvanların kısırlaştırılması ve rehabilite edilmeleri için bu zamana kadar çok çalışmamız oldu. Sokakta kendini bilmez kişilerin yaptıkları yüzünden bizler günah keçisi olduk. Yaşanan zehirlemelerin bizimle alakası yok. Gerekli adli soruşturma sürüyor. Yapanlar mutlaka ortaya çıkacaktır" dedi.

HAYVANLAR ZEHİRLENMİŞTİ

Bartın'ın Kozcağız beldesinde 4 Mart 2016 tarihinde yaşanan olayda kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sokaklara ilaçlı et bırakılmış, etlerden yiyen yaklaşık 20 sokak köpeği acı çekerek ölmüştü.

Kozcağız’daki Köpek Katliamına Hayvanseverlerden Tepki

Kozcağız’daki Köpek Katliamına Hayvanseverlerden Tepki

Kozcağız’daki Köpek Katliamına Hayvanseverlerden Tepki

Kozcağız’daki Köpek Katliamına Hayvanseverlerden Tepki

Kozcağız’daki Köpek Katliamına Hayvanseverlerden Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim