• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Kozan’da inşaat denetimleri sıklaştırıldı

Kozan’da inşaat denetimleri sıklaştırıldı
Adana'nın Kozan ilçesinde belediye ekipleri tarafından inşaat sektöründeki denetimler sıklaştırıldı.

Adana'nın Kozan ilçesinde belediye ekipleri tarafından inşaat sektöründeki denetimler sıklaştırıldı.

Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan teknik ekip yeni imar planının büyük bir kısmının yürürlüğe girmesiyle göreve başladı.

İmar ve Şehircilik Müdürü Ahmet Akkaş'ın başkanlığında kurulan denetim ekibinde ruhsat şube, coğrafi bilgi sistemleri, numarataj, proje kontrol ve harita şubesinden teknik personeller bulunuyor. Belediyeye yapılan ilk ruhsat başvurusundan binanın yapı kullanma izin belgesinin (oturma izni) alınmasına kadar geçen süreçte denetim yapacak olan ekip çalışmalarına geçtiğimiz hafta 3 apartman inşaatının denetimi ile başladı. İnşaatların ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılması için yerinde yaptıkları kontrolleri artıracaklarını söyleyen yetkililer, ilçedeki bütün inşaat alanlarında inceleme yapmayı amaçladıklarını belirtti.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, imar ve şehircilik müdürlüğü bünyesinde kurulan yeni ekibin çalışmaları hakkında bilgi verdi. İnşaat sektöründeki denetimlerin artırılarak gerek vatandaş gerekse sektör temsilcilerinin mağduriyetinin önüne geçileceğini belirten Başkan Öztürk, "Yeni Büyükşehir Yasasına göre imar planı yapma yetkisi büyükşehir belediyelerine verildi. Yaklaşık 2 yıl Adana Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz yoğun çalışmaların ardından ilçemizdeki inşaat çalışmaları yeniden canlandı. İmar ve şehircilik müdürlüğümüz bünyesinde kurduğumuz ekip ile inşaat sektöründe yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Projelerin onay ve uygulanma aşamasında yaşanacak sıkıntıları, işçi güvenliğini, yapılan inşaat ile projenin uygunluğunu ve çevre düzenini kontrol eden personellerimiz ilerleyen günlerde denetimlerini sıklaştıracaklar."

Kozan’da inşaat denetimleri sıklaştırıldı

Kozan’da inşaat denetimleri sıklaştırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim