• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Koza-İpek Medya'ya MASAK operasyon düzenledi

Koza-İpek Medya'ya MASAK operasyon düzenledi
Koza İpek Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. Şirketin üniversitesi İpek Üniversitesi'nde ve Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapılıyor.

Ankara'nın Yeni Mahalle ilçesindeki Koza İpek Holding yönetim kurulu binasına saat 08.00 sıralarında çok sayıda polis ekibi geldi. Çevik kuvvet polislerinin de güvenlik önlemi aldığı görüldü.

MASAK'ın dört sayfalık bir arama emriyle baskınları başlattığı ifade ediliyor.

 

Operasyondan ilk kareler...

 

Televizyon kanalarında yer alan haberlerde, MASAK ekiplerinin Koza-İpek Grubu genel merkezinde arama yaptığı ifade edildi.

 

ILICAK: ARTIK SON HAMLEYİ YAPIYOR


Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Samanyolu Kanalı'na verdiği demeçte,"Bunlar gelip geçici. Seçimlere giderken zaten 7 Haziran seçimlerine giderken de bunları deneyecekti. Artık son hamle yapılıyor. Son derece pervasızca hareket ediyorlar. Bütün herkes nasıl bir cadı avı başlattıklarını görüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın tek bir amacı var. Yolsuzluk dosyalarının hesabı sorulmasın. Türkiye'yi ateşe attı. Bu yolsuzluk dosyalarının hepsinin hesabı er geç verecek. Bugün gazetesinin manşeti iddialıydı. Belki de bardağı taşıran damga bu özgür habercilik oldu. Ne yaparsak susmuyor dediler ve son çare bunu buldular" dedi.

Kanaltürk ve Bugün televizyonlarının Ankara temsilciliklerinde de arama yapılacağı ifade edildi.

 

İSTANBUL'DA BİR GELİŞME YOK

Şirketin İstanbul'daki birimlerinde herhangi bir gelişme yaşanmıyor.

 

İPEK ÜNİVERSİTESİ DE ARANIYOR


Mali şubeye ait ekiplerin, Ankara Dikmen'deki İpek Üniversitesi'nden de arama başlatıldı.

 

AKIN İPEK'İN EVİ DE ARANIYOR


Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapılıyor.

 

GRUBUN FAALİYET ALANLARI


Koza-İpek Holding olarak bilinen grup medya, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösterirken, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biliniyor

 

HALKA AÇIK ŞİRKETLERİ


Grup bünyesinde Koza Altın, Koza Madencilik, İpek Doğal Enerji şirketleri halka açık işlem görüyor.

 

Operasyondan ilk kareler...

 

BASKIN CANLI YAYINDA

 

Gruba ait televizyon kanallarında baskın canlı yayında tartışılıyor.

 

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Koza İpek Gurubuna yönelik başlattığı soruşturma kapsamında Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Savcılık kaynakları, Hürriyet’e İpek’in “30 Ağustos tarihinde Esenboğa’d

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Koza İpek Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında 'FETÖ' yöneticisi olmak,  Terörizmin Finansmanı, zimmet ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçlarından başlattığı soruşturma kapsamında, dün Ankara 7 Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak, şüphelinin iş yerlerinde arama kararı aldırdı.

Savcılığın talebi üzerine Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği kararında, şüpheli İpek’e ait Fethullah Gülen Terör Örgütüne finansman sağlamak, örgütün propagandası yapmak amacıyla bir kısım paravan şemsiye şirketler kurduğu öne sürüldü.

'FETÖ' İLE BAĞLANTILI BELGELERİ ALIN

Kararda “Şüpheli Hamdi Akın İpek’in ortaklığı bulunan ve aşağıda ticari unvanları ve açık adresleri yazılı olan şirketlerin 2010-2015 yılları  arasındaki yönetim kurulu karar defterlerine ve genel kurul karar defterlerine 2010-2015 yılları arasındaki onaylı bilanço, gelir gider tablosu ve detay mizanlarına, 2010-2015 yılları arasında kullanılmış ve kullanılmakta olan kapanmış ve/veya aktif durumda olan tüm banka hesap hareketlerinin dijital ve basılı nüshalarına, arama yapılacaklar yerlerde 2000-2015 yılı arasındaki yönetim kurulu karar defterlere genel kurul karar defteri ile birlikte defterler dışında tutulan ikin bir muhasebe kayıtların bulunması halinde (örtülü kayıtlar) bu kayıtlara 'FETÖ' ile alakalı tüm suç delilleri ile örgütsel dokümanlara incelemek üzere el konulmasına karar verildi” değerlendirilmesi yapıldı.

EV VE İŞ YERLERİNDE ARAMA

Kararda İpek’in evinde şüphelinin evinde, kendisine ait cep telefonları ve bilgisayarlarda, şüphelinin ortağı olduğu vakıf ile şirket merkezlerinde bir defaya mahsus arama yapılması ve soruşturmaya konu atılı suçun sübut vasıtası olan delil elde edildiğinde el konulmasına hükmedildi.

30 AĞUSTOS'A GİTTİ

Savcılık kaynakları yaptığı açıklamada Şüpheli Akın İpek’in hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirterek “Akın İpek 30 Ağustos tarihinde Esenboğa’da çıkış yaptığını tespit ettik” dediler.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim