• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Koza İpek Holding'de kayyum heyeti değişti

Koza İpek Holding'de kayyum heyeti değişti
Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, ataması yapılan 26 kayyumdan 17'sinin görevine son verdi. Artık tüm şirketlerin yönetiminde 9 kişilik aynı kayyum heyeti olacak.

​Koza İpek Holding ve bağlı şirketlere geçtiğimiz yıl ekim ayında kayyum ataması yapılmıştı. Atama kararı verilen 22 şirkete, değişik sayılarda kayyum heyeti atanmıştı. Ancak bu kararda değişikliğe gidildiği anlaşıldı. Bundan böyle yalnızca 9 kişilik kayyum heyeti görev yapacak. Her şirketin yönetiminde de bu kayyum heyeti yer alacak.

KAYNAK HOLDİNG MODEL OLDU

9 kişilik kayyum heyetinde yer alan isimlerden biri Hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, sayının azaltılması ile, işlerin daha sağlıklı yürütülmesinin amaçlanmış olabileceğini söyledi. Aynı kaynak, benzer yöntemin Kaynak Holding şirketlerinde uygulandığını söyledi. Kaynak Holding şirketlerinde 7 kişilik bir kayyum heyeti bulunuyor.

26 EKİM'DE ATANDILAR

Konu ile ilgili açıklama Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’den geldi. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şöyle denildi: Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile Şirketimizin yönetim kuruluna 26.10.215 tarihinde atanan kayyım heyetinde değişikliğe gidilmiştir. Yeni kayyım heyeti aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır:

YENİ HEYET 9 KİŞİDEN OLUŞUYOR

1. Hasan ÖLÇER   Yönetim Kurulu Başkanı

2. Hayrullah DAĞISTAN  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı 

3. Hamza YANIK   Yönetim Kurulu Üyesi

4. Arif YALÇIN   Yönetim Kurulu Üyesi

5. Mustafa AKÇİL   Yönetim Kurulu Üyesi

6. Hikmet KELEŞ   Yönetim Kurulu Üyesi

7. Ümit ÖNAL   Yönetim Kurulu Üyesi

8. Ali YAZLI   Yönetim Kurulu Üyesi

9. Çetin ALTAY   Yönetim Kurulu Üyesi

YÖNETİM KURULU BAŞKANI AV. ÖLÇER

Benzer bir açıklama, diğer halka açık şirketler Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri A.Ş. ve İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş.'den de geldi. 9 kişilik kayyum heyetinin başkanlığını ise Av. Hasan Ölçer yürütecek. İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu’nun yanı sıra Çakal Carlos olarak bilinen İlıch Ramirez Sanchez'in de avukatı olan Hasan Ölçer, gruba bağlı medya şirketlerinde çalışan gazetecilere yönelik sert tutumu ile gündeme gelmişti.

BU İSİMLER LİSTEDEN ÇIKARILDI

Daha önce açıklanan kayyum heyeti listesinde yer alan bu isimler 9 kişilik son listede yer almıyor: 

Özen Pala, Mustafa Şimşek, Cahit Demiral, Yasin Kalem, Ali Rıza Esmen, Hüdai Bal, Fatih İcin, Bilal Koyuncu, Hayrettin Bıyıklıoğlu, Kemal Yıldır, Yusuf Atmaca, Şahin Dağlı, Mehmet Tunçel, Mehmet Üzer, Nevzat Demiröz...

Kaynak: Hürriyet

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim