• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Koyun ve keçilerde çipli dönem

Koyun ve keçilerde çipli dönem
Koyun ve Keçilerin Elektronik Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi kapsamında ilçe müdürlüklerinde görevli veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenlerine...

Koyun ve Keçilerin Elektronik Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi kapsamında ilçe müdürlüklerinde görevli veteriner hekim ve veteriner sağlık teknisyenlerine yönelik eğitim programı gerçekleştirildi.

Proje ve uygulamaları konusunda bilgi veren Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, ülkemizde koyun ve keçilerin elektronik olarak kimliklendirilmesi ve kayıt sisteminin kurularak hayvan hareketlerinin izlenmesi, hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla AB'ye uyumlu "Koyun ve Keçilerin Elektronik Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi" yürütülmektedir." dedi.

Çalışmanın Avrupa Birliği projesi olduğunu anlatan Çelik, "Elektronik kulak küpesi ve el terminallerinin tedarik edildiği mal alımı bileşeni ve farkındalığın artırılması, eğiticilerin eğitilmesi, bilgilendirme kampanyası ve uygulamaların koordinasyonuna yönelik teknik yardım bileşeni bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

2 YILDA 31 MİLYON KUZU KİMLİKLENECEK

Proje kapsamında iki yılda ülke genelinde 31 milyon 211 bin 86 (31.211.086) adet yeni doğan kuzunun elektronik kimliklendirilme ve kaydının yapılmasının planlandığını anlatan Ömer Çelik, "Projenin 2016 yılı ilkbahar döneminde hayata geçirilmesi öngörülüyor. iki yıl boyunca ülke genelinde toplam 31 milyon 211 bin 86 adet yeni doğan kuzunun elektronik olarak kimliklendirilmesi ve kaydının yapılması planlanmaktadır." şeklinde bilgi verdi.

Koyun ve keçilerin elektronik kimliklendirmesiyle birlikte hayvancılığın daha rahat takip edilebileceğine işaret eden Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, sözlerini şöyle tamamladı: "Ayrıca koyun ve keçilerin elektronik kimliklendirilmesi ve kaydı, sağlıklı ve güvenilir verilerin tutulmasını, hayvan hareketlerinin etkin olarak izlenmesini, hayvan hastalıkları ile mücadelenin desteklenmesini ve hayvancılık desteklemelerinin hedefine ulaşmasını sağlayacaktır."Cihan

Koyun ve keçilerde çipli dönem

Koyun ve keçilerde çipli dönem

Koyun ve keçilerde çipli dönem

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim