• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Köylüye Hizmet Vermeyen Çiftçi Malları Koruma, Gece Tahsilatlarına Başladı

Köylüye Hizmet Vermeyen Çiftçi Malları Koruma, Gece Tahsilatlarına Başladı
Aydın'ın Nazilli ilçesinde 6 ay önce zorunlu diye kayıt yaptıkları arazilere bir daha hiç uğramayan Çiftçi Malları Koruma Meclisi görevlileri, köylerde...

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 6 ay önce zorunlu diye kayıt yaptıkları arazilere bir daha hiç uğramayan Çiftçi Malları Koruma Meclisi görevlileri, köylerde icra tehdidiyle gece tahsilatlarına başladı.

Nazilli Çiftçi Malları Koruma Meclisi görevlileri; Aydın'ın büyükşehir kapsamına alınmasının ardından mahalleye dönüşen köyleri tek tek dolaşarak, çiftçileri "Yasal zorunluluk olduğu" gerekçesiyle derneğe üye yaptı. Köylülerin bir bölümü derneğe üye olmayı kabul etmezken, cezayı müeyyideyle karşılaşma endişesi yaşayan büyük bölüm ise üyeliği kabul etti.

Aydın genelinde Çiftçi Malları Koruma Meclisleri'nin köylüyü baskına altına almaya çalışmasının ardından yapılan yasal müracaatlar üzerine, yayınlanan 7639485/243.02/6691 sayılı resmi yazıda "4081 Sayılı Çiftçi Malları Korunması Hakkında Kanun ve bu konuda verilen mahkeme kararları dikkate alınarak Çiftçi Malları Koruma Meclisi tarafından karar alınmıştır. Alınan karara göre işletme sahiplerinin talep etmesi ve aşağıdaki iki koşuldan birinin sağlanması halinde koruma ücreti talep edilmeyeceği ve bu işletmeleri koruma sandığından herhangi bir tazminat ödenmeyeceği oy birliği ile kararlaştırılmıştır" denilmesine rağmen; arazisini kendisi koruduğu için dernek üyeliğinden çıkmak isteyen çiftçilerin talebi yerine getirilmedi.

KÖYLÜYÜ İCRA İLE TEHDİT ETTİLER

Yaklaşık 6 ay önce kayıt altına aldıkları mahalleye dönüşen köylere bir daha uğramayan Çiftçi Malları Koruma Meclisi görevlileri, geceleri köyleri dolaşarak vermediklerini hizmetin ücretini talep etmeye başladı. Son olarak önceki gece Kavacık Mahallesi'ne giden Meclis görevlileriyle, çiftçiler arasında tartışma yaşandı. Görevliler, derneğin vermediği hizmetin karşılığını istemesinin doğru olmadığını savunan çiftçilere, "Biz, sizin arazinizdeki yabancıları çıkarmak zorunda değiliz. Siz, jandarma yardımıyla o kişileri arazinizden çıkartırsınız, biz de gerekli cezayı keseriz. Bizim başka bir sorumluluğumuz yok. Bizi ister Kaymakama, isterseniz başka yerlere şikayet edebilirsiniz. Biz bu paraları avukata verip, icra yoluyla da almasını biliriz" diye cevap verdiler.

HİZMETİ VERSİNLER, PARAYI ALSINLAR

Meclis görevlilerinin tutumuna tepki gösteren çiftçi Hüseyin Küçükoğlu ise, "Ben köyde oturuyorum, arazim ise ilçeye yakın. Ben nasıl her gün gidip arazimi koruyayım? Kendimiz kontrol edemediğimiz için 20-30 yıldır koruma parası veriyoruz. Bundan 10-15 yıl önce arazilerimiz her gün görevliler tarafından kontrol ediliyordu ve biz de gönül rahatlığıyla ücretini ödüyorduk. Ancak, son dönemde arazilere ne gelen var ne de giden. Arazimdeki tüm ağaçlarım zarar gördü, asmalarımın yanına diktiğim direklerin hepsi çalındı. Çiftçi Malları Koruma Meclisi, iki bahçemi korumadığı için arazilerimin etrafını dikenli tel ile çevirdim. Şimdi bir de gelip, vermedikleri hizmetin parasını istiyorlar. Vermeyeceğimizi söyleyince de icra ile tehdit ediyorlar. Atatürk, "Köylü milletin efendisidir" demişti ama şimdi hiç kimse köylüyü adam yerine koymuyor. Biz zaten güçlükle geçimimizi sağlıyoruz. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Köylüye Hizmet Vermeyen Çiftçi Malları Koruma, Gece Tahsilatlarına Başladı

Köylüye Hizmet Vermeyen Çiftçi Malları Koruma, Gece Tahsilatlarına Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim