• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Köylüleri şaşırtan fotoğraf sergisi

Köylüleri şaşırtan fotoğraf sergisi
Ulusal Fotoğraf Amatörleri Derneği (UFAD) üyeleri, iki yıl boyunca yaptıkları çalışmalar sonrasında Hürmetçi köyünde fotoğraf sergisi açtı. Erciyes Dağı'nın eteklerinde yaşayan yılkı atlarının fotoğraflarından oluşan sergi, köylüler tarafından büyük ilgi

Hürmetçi Köyü fotoğraf sergisinin açılışını Hacılar İlçesi Belediye Başkanı Doğan Ekici yaptı. Doğan Ekici fotoğraf sergisinde 23 fotoğrafçının 50 fotoğrafının yer aldığını belirterek, “Hürmetçi’de açılan bu sergimizi gezdik. Sergiyi çok sevdim. Gerçekten buradaki yılkı atları ve manzarasıyla çok güzel fotoğraflar kendini gösteriyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ulusal Fotoğraf Amatörleri Derneği Başkanı (UFAD) Başkanı Murat Ziya Öztürk ise, “Burada Hürmetçi bölgesinde Hürmetçi halkıyla beraber iki yıllık bir çalışmayı sunuyoruz. Bu çalışmalar sonrasında 23 fotoğrafçı 50 fotoğrafıyla beraber bu sergide yer aldı. Sergiyi köyde yapmaktaki amacımız hem Hürmetçi’ye hürmetimizi göstermek hem de bu bölgenin fotoğraflarını köy halkıyla birlikte yerinde paylaşmaktı” şeklinde konuştu.

Gelen tepkilerin ve ziyaretlerin olumlu olduğunu söyleyen Murat Ziya Öztürk, ”Biz de köy halkının ziyaretleriyle mutlu olduk. Sergiyi köyde yapma fikri bu bölgenin güzellikleriyle beraber burada göstermek istememizden kaynaklandı. Üç boyutlu bir gösterimden başka dördüncü, beşinci boyutla köyün kokusuyla, sesiyle, doğasıyla iç içe olalım istedik” ifadelerini kullandı.

Bu serginin Kayseri’de ilk olmakla beraber daha önce de duyulmuş bir şey olmadığını dile getiren Öztürk, “Türkiye genelinde ilk defa böyle bir şey yapıyoruz. Herhangi bir sanat galerisi ya da AVM gibi sergi yapılan yerlerde paylaşmaktan farklı bir şey diye düşünüyorum. Çünkü sanatı kendine ait bir yerde izlemek, sergilemek başka bir boyut kazandırıyor. Köylülerden fotoğraflarını görüp isteyenler oluyor. Köylüler bize önerilerde de bulunuyor. Bu bölgenin Erciyes eteklerinde dolaşan yılkı atları meşhurdur. Biz de bu atları fotoğrafladık. Fotoğraflarda yerel yaşam ve yılkı atları temalarını işledik” diye konuştu.

50 fotoğraftan oluşan sergiye köylüler büyük ilgi gösterirken, çocuklar da her gün gördükleri atların fotoğraflarını yakından inceledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim