• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

’Köylü Ressam’dan Akademi Öğrencilerine Resimle Terapi

’Köylü Ressam’dan Akademi Öğrencilerine Resimle Terapi
Çubuk Belediyesi öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün katkılarıyla kurulan Çubuk Akademi...

Çubuk Belediyesi öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün katkılarıyla kurulan Çubuk Akademi öğrencilerine "köylü ressam" mahlaslı Halil Basri Uluğ tarafından "resimle terapi" programı düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde Çubuk Akademi öğrencileri köylü ressam mahlaslı Halil Basri Uluğ'u ağırladı. Resimle Terapi programı öncesi öğrenciler ile "Resim ve Tasarımın Şifresi" konulu bir söyleşi gerçekleştiren Uluğ, hayatını ve mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Sanattan tasarıma, yetenekten doğa sevgisine kadar birçok konuda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan ressam Uluğ, söyleşinin ardından eserlerini, sergilerini ve hakkında çıkan haberleri slayt eşliğinde öğrencilere gösterdi.

Yaptığı sanatın ve eserlerin Ankara'da, Türkiye'de ve Dünya'da duyurulmasında büyük katkısı olan Çubuk Belediyesi Basın Merkezi Sorumlusu Hüseyin Yiğiner'e de teşekkür eden Uluğ, programın ilerleyen kısmında öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek ve sanata ilgilerini artırmak amacıyla uygulamalı resimle terapi çalışması yaptı.

Resimle Terapi programı için ressam Halil Basri Uluğ'a teşekkür eden Çubuk Akademi sorumlusu ve aynı zamanda Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, etkinliğin öğrencilerin becerilerini tespit etmek amacıyla yapıldığını ve çok da başarılı olduğunu belitti.

Yapılan etkinlikler birlikte öğrenciler arasında çok yetenekli öğrencilerin tespit edildiğini ifade eden Acıelma, "Söyleşinin ardından ressamımız tarafından öğrencilerimiz arasından sanata ve resme kabiliyeti olanların tespiti de yapıldı. Halil Basri Uluğ beyin de dediği gibi içlerinde çok yetenekli arkadaşlarımız var. Birbirinden güzel resimler yaptıkları gözlemlendi. Resim konusunda yetenekleri tespit edilen öğrencilerimizin bu konuda kendilerini geliştirmeleri için biz bir dizi çalışma daha yapacağız. Onların yeteneklerinin gelişmesine katkı sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim