• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Köy otobüsleri yer istiyor

Köy otobüsleri yer istiyor
Niğde'de 100 kadar köy otobüsünün girdiği Köy Garajı kapatılıyor. Garajda bulunan binanın da yıkılmasıyla şoförler ve esnaflar yeni yer istiyor.

Niğde'de 100 kadar köy otobüsünün girdiği Köy Garajı kapatılıyor. Garajda bulunan binanın da yıkılmasıyla şoförler ve esnaflar yeni yer istiyor.

Niğde İl Özel idaresine ait arsada eski Terminal olarak bilinen ve Köy Garajının bulunduğu alanın yıkımına başlandı. Burada bulunan esnaf ve şoförler yetkililerin kendilerine başka bir gösterilmediği için mağdur olduklarını dile getirdi. Niğde Belediyesi ise Bor-Niğde ve köy otobüsleri o bölgede yakın bir alanda yer göstereceği bildirildi. Günde 100 yakın aracın giriş yaptığı ve 20 tane esnafın bulunduğu eski terminal alanında bulunan esnaflar, kendilerine çıkmaları için 1 ay süre verdiklerini ileri sürdüler.

Şoför Esnaflarından Faruk Sönmez: "Biz burada bir minibüsçü dolmuşçu olarak biz de mağduruz. Buradaki arkadaşlar da mağdur. Bir gün burada lokanta vardı onlar da iptal oldu. Kahvehane vardı, bunlar da yok. Bir de kış gününün soğuğu. Çok büyük bir şekilde rezalet var burada. Bunun bize birazcık olsun yani belediyemizden valimizden şoförler odamızdan destek bekliyoruz. Herhangi bir yer göstermediler. İdareten burada bekleyin diyorlar. Bunun ne derece doğru olduğunu bilemiyoruz. Ondan dolayı da biz şuanda mağduruz. Biz şoförlerin yetkililerden istediği bir köy garajı yapılması. Köyden getiriyoruz vatandaşı, ortada kalıyoruz. Bundan sonra ne olacak tabi onu bilemiyoruz. Yani şuanda bize bir yer belirleseler şu kış gününde, en azından başımızı sokacak bir yerimiz, bir çay ocağımız, ısınacağımız bir yer olsa daha iyi olur. Siz de görüyorsunuz siz de şahitsiniz. Burada hem esnaf mağdur hem de köyden gelen köylü vatandaşlar mağdur. Özellikle pazartesi günleri burada daha büyük bir yoğunluk oluyor" dedi.

Esnaflardan Kadir Kalkan ise : "ben de burada esnafım. Bizim olduğumuz bölgeleri yıktılar. Biz de içerde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama garanti bir şey yok. Köy garajı gidecek mi, burada kalacak mı tam bir dizaynlı bir şey yok. Şuanda herkes mağdur. Bize 1 ay süre verdiler. Mart ayında burayı boşaltın dediler. Aslında kepçe çalışmaya başlarken söylenmişti . Şuanda kepçe burada çalışıyor biz içerde çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim