• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Köy okulu öğrencileri ilk defa sinemayla tanıştı

Köy okulu öğrencileri ilk defa sinemayla tanıştı
Bitlis'in Tatvan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Tarihe yolculuk" projesi sayesinde ilçeye bağlı köy okullarındaki öğrenciler...

Bitlis'in Tatvan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Tarihe yolculuk" projesi sayesinde ilçeye bağlı köy okullarındaki öğrenciler ilk defa sinemayla tanıştı.

Proje Koordinatörü ve sponsoru Yoncabaşı Köyü Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mihraç Kulu öncülüğünde hazırlanan proje ile Tatvan'a bağlı 12 köy okulu ve ilçe merkezindeki okullardaki bazı öğrenciler ilk defa sinemada film izleme fırsatı buldu.

Proje kapsamında Tatvan'a bağlı 12 köy okulundan 269 öğrenci, Tatvan ilçe merkezinden ise 4 okuldan 122 öğrenci ve ilçedeki Tarih ve Sosyal Bilgiler öğretmenleriyle diğer kurum ve kuruluşlardan çalışanlarından da 250 kişi olmak üzere yaklaşık 850 kişi Tatvan Cinemed Sinemalarında Türkiye ve Japonya'nın dostluğunu pekiştiren iki tarihi olayı konu alan "Ertuğrul 1890" sinema filmini izledi.

Servisle köylerinden alınarak sinema salonuna getirilen öğrencilerin ilk sinema heyecanı gözlerinden okunurken, filmi izleyen öğrenciler, filmi çok beğendiklerini ifade etti.

Proje ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Mihraç Kulu, böyle bir etkinlik içinde yer almanın kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Öğrencilerin ilk defa sinemayla tanışmasının heyecanının gözlerinden okunduğunu dile getiren Kulu, "Öncelikle böyle bir projenin sahibeliğini yaptığım için çok mutluyum. Yüksek lisans tezimi hazırlarken Ertuğrul Fırkateyni ve Japonya'daki şehitlik çok ilgimi çekmişti. Önümüzdeki yaz araştırma yapmak için Japonya'ya gitmek için plan yapmıştım. Fakat bu imkânımı köy çocuklarına ve ilçedeki maddi durumu yetersiz olabilecek çocuklara Ertuğrul 1890 filmini izletmek için kullanmamın daha anlamlı olabileceğini hissettim. Çünkü köy okullarımızın kendi imkânlarıyla sosyal etkinlik yapması maddi kaynaklar ve ulaşım sıkıntısı sebebiyle her zaman mümkün olmamaktadır. Yaptığım ön araştırma sonucunda öğrencilerimizin çoğunun sinema ortamında film izlemediklerini tespit edince bir köy öğretmeni olarak bu projeyi hazırladım. Sinemaya gitmemiş 560 öğrenciyi böyle bir filmle buluşturmaktan mutluluk duyuyorum. Ayrıca proje kapsamında 250 öğretmen ki bunların içinde Tarih ve Sosyal Bilgiler öğretmenleri de var ve diğer kurum çalışanları da yer almakta. Böylelikle projemiz 810 kişiye ulaşacak. Bu anlamda bizden desteklerini esirgemeyen Kaymakamlığımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Şube Müdürümüz Halil Akhan'a ve emeği geçen proje ekibimize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Düzenlenen sinema etkinliğine katılarak öğrencilerle birlikte filmi izleyen Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise, etkinliğin önemine vurgu yaparak, bu tür sosyal etkinlikleri devam ettireceklerini belirtti.

Proje sayesinde köy okullarındaki birçok öğrencinin ilk defa sinemayla buluşma fırsatı bulduğunu aktaran Erkan, "Bu gün burada yine sosyal içerikli bir proje için bir araya geldik. Projemizin içeriği öğrencilerimiz ve gençlerimiz oldu. Sinema etkinliği çevresinde özellikle köy okullarımızdaki öğrencilerimizi ilçemizdeki sinema salonunda misafir ettik. Bu sayede öğrencilerimiz hem sinema etkinliğine katılmış oldu hem de öğrencilerimize sosyal bir faaliyette bulunma imkanı sunulmuş oldu. Sinema etkinliğinden gündüz saatlerinde köylerden gelen öğrencilerimiz, akşam saatlerinde ise merkezde belirlenen okullardaki öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve aileler faydalanabilecek. Genel olarak yaklaşık 900 öğrencimiz bu projeden faydalanmış olacak. Bu tür faaliyetlerle özelikle köylerde yaşayan ve sosyal imkanı çok sınırlı öğrencilerimize böyle bir imkanı sunmuş olduk. Bu sayede birçok öğrencimize belki ilk defa sinemayla tanışma fırsatı buldu. Bu açıdan da bu tür projeler ve etkinliler son derece önemli. Öğrencilere izletilen filmde tarihimizde önemli bir yeri olan bir hadiseyi anlatan "Ertuğrul 1890" sinema filmi. Bu açıdan öğrencilerimize katkı sunacak bir film. Genel olarak projenin hem direk hem de yan faydaları çok fazla. Bu projeden yola çıkarak, bundan sonrada özellikle köylerdeki öğrencilerimiz için bu tür etkinlikleri ve bu tür sosyal imkanları sunmaya çalışacağız. İnşallah bundan sonrada yapacağımız projelerle de bu imkanları, bu fırsatları ve ortamları onlara sağlamaya çalışacağız. Ben bu vesile ile proje katkı yapan ve sponsor olan Yoncabaşı Köyü Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mihraç Kulu hocamıza, doktor eşine özel olarak teşekkür ediyoruz. Ayrıca yine katkılarından dolayı sinema sahibi Cevdet Hırdar beye ve projeye katkı sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen sinema etkinliğine Kaymakam Erkan ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Baki Menteş, kurum amirleri, Tarih ve Sosyal Bilgiler öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.Cihan

Köy okulu öğrencileri ilk defa sinemayla tanıştı

Köy okulu öğrencileri ilk defa sinemayla tanıştı

Köy okulu öğrencileri ilk defa sinemayla tanıştı

Köy okulu öğrencileri ilk defa sinemayla tanıştı

Köy okulu öğrencileri ilk defa sinemayla tanıştı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim