• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Köy Okullarına Kitap Desteği

Köy Okullarına Kitap Desteği
Batman'da iki bayan köy okulları için kitap toplama kampanyası başlattı.

Batman'da iki bayan köy okulları için kitap toplama kampanyası başlattı. Kampanyayı başlatan bayanlardan Dilan Turan, şimdiye kadar bin kitap topladıklarını kaydederek, kampanyalarına destek istedi.

Kampanya sayesinde tüm köy okullarına kitap yardımında bulunmayı hedeflediklerini ifade eden Dilan Turan, vatandaşların okudukları kitapları köy okullarına bağışladıklarını ve kampanyanın ilk günden itibaren yoğun ilgi gördüğünü kaydetti. Turan, köy okullarındaki kitap eksikliğini kampanya ile bir nebze olsun azaltmayı hedeflediklerini belirterek, "Çocuklarımız bilgiye muhtaç. Bu vesile ile vatandaşlarımızdan okudukları kitapları getirerek kampanyaya destek vermelerini istiyoruz" dedi.

"ARKADAŞLARIM BANA DESTEK OLDULAR"

Kampanyanın nasıl başladığı hakkında bilgi veren Turan, "Okuduğum kitaplarım birikince bunları ne yapayım diye düşündüm ve sonra bir okula bağışlamaya karar verdim. Bu durumu bir internet sitesinde yayınladığımda arkadaşlarımdan da destek geldi. Bu kampanyayı ilkokul arkadaşlarım ve avukat Gülizar Yıldız ile birlikte yapmaktayız. Şuanda yurdun dört bir tarafından ve yurt dışından bize yolladıkları kitaplarla destek çıkan insanlar oldu" şeklinde konuştu.

İLK DESTEĞİ SAMANYOLU OKULUNA VERDİLER

Kampanya ile amaçlarının köy okullarındaki öğrencilerin kitap okumalarını sağlamak ve öğrencilere kitap sevgisini aşılamak olduğunu belirten Turan, "Şimdiye kadar bine yakın kitap topladık. Topladığımız bu kitapları Samanyolu İlkokulu'na bağışladık. Amacımız birden çok köy okuluna kitap bağışını yapmaktır. Şuanda kampanyamız tüm hızıyla devam ediyor. Bu kampanyada hiçbir maddi beklentimiz ya da reklam amacımız bulunmuyor. Amacımız köy çocuklarının da kitaplara erişimlerini sağlamak ve okuma sevgisine önayak olmaktır. Vatandaşlardan da ellerinde okumadıkları kitapları varsa Belde Mahallesi Fırat Caddesi Bölge Apartmanı Altı 10 numaralı adresimize yollayarak kampanyamıza destek olabilirler" diye konuştu.

Köy Okullarına Kitap Desteği

Köy Okullarına Kitap Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim