• BIST 9548.09
  • Altın 2498.055
  • Dolar 32.4897
  • Euro 34.5317
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Köy Koruyucuları Ve Şehit Yakınlarından Teröre Tepki

Köy Koruyucuları Ve Şehit Yakınlarından Teröre Tepki
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu üyeleri, 10 Alman turistin hayatını kaybettiği Sultanahmet'teki terör saldırısını kınayarak...

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu üyeleri, 10 Alman turistin hayatını kaybettiği Sultanahmet'teki terör saldırısını kınayarak olay yerine karanfil bıraktı. Grup, bildiri imzalayan akademisyenlere de tepki gösterdi.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu, İstanbul Şehit Aileleri, Kırım Tatarları ve Türk Ocakları üyelerinden oluşan bir grup, Sultanahmet Meydanı'nda hem terör olaylarını protesto etti hem de Akademisyenler tarafından kaleme alınan bildiriye sert tepki gösterdi. Grup, ilk olarak geçtiğimiz günlerde Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Alman turistler için olayın gerçekleştiği anıtın önüne karanfil bırakarak dua etti.

Grup adına açıklama yapan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, "Birkaç gün önce Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen terör saldırısını kınıyoruz. Burada yaşamını yitiren Alman vatandaşlara rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz" dedi.

Yaptığı açıklamada imza altına aldıkları bildiri ile büyük tepki toplayan akademisyenlere sert sözlerle eleştiren Sözen, "Kendilerine akademisyen diyen, bu ülkenin ekmeğini suyunu içtikleri halde bu ülkeye ihanet etmeyi kendilerine adet haline getirmiş sözde akademisyenleri nefretle kınıyoruz. Sur'da hilal ve haçlının savaşı vardır. Sur'da asla bir Türk-Kürt savaşı yoktur. Orada evleri ellerinden alınmış ve kovulmuş, PKK'nın zulmüne maruz kalanlar Kürt ve Zaza kökenli vatandaşlarımızdır. Birilerinin dediği aksine devletimiz orada Kürt vatandaşlarımıza zulüm yapmak bir tarafa askerimiz, polisimi ve korucumuz ekmeğini Kürt kökenli vatandaşlarımız ile paylaşıyor" diye konuştu.

PKK terör örgütüne de sert sözlerle yüklenen Sözen, "Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir savaş ortamında çocuklara dokunulmazken, PKK bugün bebekleri ve çocukları öldürüyor. Ancak bu akademisyenler PKK terör örgütünün ismini ağızlarına alamayacak kadar korkak ve alçaktırlar. PKK'nın silahından kurşun çıktığı yerde bunların kaleminden kan akmaktadır. Bu Türkiye'ye karşı yapılmış bir ihanettir. PKK terör örgütüne destek vermek, hiçbir şekilde kınamamak, oradaki bütün katliamları devlet yapıyormuş gibi göstermek namussuzluktur. Makamı mevkisi ne olursa olsun, bu ülkenin ekmeğini yiyen, bu ülkenin nimetlerinden faydalanan, biz şehit ailelerinin ve gazilerin verdiği vergilerle bu ülkede akademisyenlik yapıp maaş alanların bu ülkeye ihanet etme hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup temsili olarak akademisyenlerin kalemini kırarak yere attı.

Köy Koruyucuları Ve Şehit Yakınlarından Teröre Tepki

Köy Koruyucuları Ve Şehit Yakınlarından Teröre Tepki

Köy Koruyucuları Ve Şehit Yakınlarından Teröre Tepki

Köy Koruyucuları Ve Şehit Yakınlarından Teröre Tepki

Köy Koruyucuları Ve Şehit Yakınlarından Teröre Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim