• BIST 9555.59
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

KOÜ’den Başkan Doğan’a Ziyaret

KOÜ’den Başkan Doğan’a Ziyaret
Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Fatih Akbulut, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı ziyaret etti.

Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Fatih Akbulut, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı ziyaret etti.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Fatih Akbulut ve KOÜ Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Akman'ı makamında ağırladı. Gerçekleşen ziyaret ile ilgili konuşan Başkan Doğan, Kocaeli Üniversitesi ile gurur duyduklarını belirterek, "Kocaeli Üniversitesi bizim bilim yuvamız, en büyük ışığımız, lokomotifimiz. Özellikle çağı yakalamamızda en büyük silahımız ve gücümüz. Güçlü, kendini kabul ettirdiği bir üniversitemizin bulunmasından gurur duyuyoruz. Üniversitemizin şehirle, halka daha iççice olması, kurum ve kuruluşlarla daha sıkı işbirliğinde bulunmasını arzu ediyorduk. Bu dönemde gerçekten gerek sayın rektörümüz olsun, gerekse yönetimi ile olsun müthiş bir enerji ve uyum içerisindeyiz. Gerek sağlık alanında gerekse diğer alanlardaki katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Adaylık projelerinden olan üniversiteli pazarı projesinin üniversite yönetimince benimsenmesi ve bu konuda her türlü desteği sağlamalarından son derece memnun olduğunu dile getiren Başkan Doğan, "Üniversitelimiz, bir kitabını ya da bir eşyasını bu pazarda satabilecek ya da alabilecek. Daha da önemlisi bu pazar sayesinde bir sosyalleşme olacak. Belki de Türkiye'de ilk kez ilimizde Kocaeli Üniversitemiz ile birlikte böyle bir pazarı faaliyete geçireceğiz. Projeye desteklerinden dolayı üniversite yönetimimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İzmit Belediye Başkanı Doğan, Alkol-Madde Araştırma ve Tedavi Merkezi(AMATEM) ve Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) ile ilgili olarak da karşılıklı görüş alış verişinde bulunulduğunu ifade ederek, Bu kuruluşlar Türkiye'de belli bölgelerde var. Fakat bizim ilimizde bulunmuyor. Kocaeli'nde buna çok ihtiyaç var. Daha önceden bu konuda çalışmalar yapılmış fakat istediğimiz aşamaya gelememiştik. Yeni dönemde ise bu konuyla ilgili güzel gelişmeler oldu. Kocaeli Üniversitemiz de, Tıp Fakültemiz de bu projelere çok sıcak bakıyor. Bu konuda önemli ilerlemeler oldu. Birlikte İstanbul'a gidip AMATEM'de incelemelerde bulunduk. Bu konuya Sağlık Bakanlığımızı da dahil ettik. İşin yer ve sonuçlandırma aşamasına geldik. Bunu da başaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Doğan KOÜ ile Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma içinde olduklarını da söyleyerek, "Üniversitemiz ile yine Türkiye'de ilk olan atıkların kontrolü ve çevreyle ilgili bir çalışmayı daha başlattık. Kocaeli'ne ve diğer belediyelere de ışık tutacak bir projenin çalışmasını üniversitemiz ile birlikte başlatacağız. Bunun sonucunu da heyecanla bekliyorum. Çünkü bu proje sayesinde çevre ve atık konusunda, atıkların geri dönüşümü konusunda gelişmiş ülkelerle aramızdaki açığı kapatmış olacağız. Bu açığı Kocaeli kapattı mı ülkemiz de kapatmış olacaktır. İlimiz geliştikçe ülkemiz de gelişecektir" ifadelerini kullandı.

Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreter Fatih Akbulut ise, "KOÜ olarak sayın Dr. Nevzat Doğan'ın başkanlığındaki İzmit Belediyesi ile çok güzel ilişkilerimiz var. Dünya bir bilgi çağına girdi. Çağın ana aktörlerinden birisi olarak, toplumla daha çok bütünleşme anlamında İzmit Belediyesi ile yapılan bütün faaliyetleri önemsiyoruz. Kocaeli'nin bilgi toplumunu yakalaması anlamında ve diğer sosyal ihtiyaçlarının giderilmesinde İzmit Belediyesi ile ortak faaliyetlerimiz var. Bugün burada bunların bazılarını görüşmek istedik. Belediyemizin katkılarıyla üniversite pazarı projesi var. Üniversite sınırları içeresinde hayata geçireceğimiz AMATEM projesi var. Kentle toplumla ilgili İzmit'in geleceği ile ilgili vatandaşlara daha iyi hizmet verme konusunda fikir alış verişinde bulunduk. Belediye Başkanımıza üniversitemize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim