• BIST 9548.09
  • Altın 2499.516
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5737
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kotur Deresi’nde Hummalı Çalışma

Kotur Deresi’nde Hummalı Çalışma
Türkiye'nin İran'a açılan Van Kapıköy Sınır Kapısı ile İran'nın Razi Sınır Kapısı arasında yıllardır devam eden ulaşım sorunu için çalışmalar...

Türkiye'nin İran'a açılan Van Kapıköy Sınır Kapısı ile İran'nın Razi Sınır Kapısı arasında yıllardır devam eden ulaşım sorunu için çalışmalar başlatıldı.

İran'ın Hoy kenti ile Kapıköy arasında yılan hikayesine dönen ve yıllardır transit ulaşımın önündeki en büyük engel olan Kotur Deresi'nde, İran hükümetinin talimatıyla yol, menfez ve köprü çalışmaları başlatıldı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, İran ziyaretinde çalışmaları bizzat yerinde inceleme fırsatı bulurken, yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki yolda başlatılan çalışmalarda kamyonlar, dozerler ve diğer iş makineleri harıl harıl çalışıyor.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Kotur Deresi'nin İran ile karayolu transit ulaşımında sorun teşkil ettiğini belirterek, "Van'ın İran'a açılan kapısı olan Kapıköy Sınır Kapısı ile Hoy kenti arasında bulunan Kotur Deresi maalesef yıllardır yol sorunu ile sürekli gündemde. Bu yönde geçmişte yapılan tüm görüşmeler maalesef sonuçsuz kalmıştı. Ancak son bir yıldır yürüttüğümüz çalışmalarımız, iki ülke makamları nezdinde girişimlerimizle Kotur Deresi'nin ıslah edilmesi, yolun yapılması ve akarsu yatağının tahrip ettiği köprülerin yenilenmesi çalışmaları başlatıldı. İran programımızda çalışmaları yerinde görme imkanı yakaladık. Bizde gerek Hoy Valiliği, gerekse Batı Azerbaycan Eyaletine bağlı olduğu için eyalet valiliğine görüşmelerimiz sırasında memnuniyetimizi dile getirdik. Bu hassasiyetin ortaya çıkması bizleri çok mutlu etmiştir. Yol yapımı ile birlikte Kapıköy ve Razı gümrük binalarının yapılması sonucu İran'la ulaşım ve gümrük alanında hiçbir sorun kalmayacaktır" dedi.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, İran'ın dünya ile entegre olması için başlattığı çalışmalarda Van'ın kilit bir rol üstlendiğini belirterek, İnşallah yakın bir tarihte ilimizde ve ülkemizde İran'la ekonomik ilişkilerin geliştiğine dair göreceli değişikliklere şahit olacağız" şeklinde konuştu.

Kotur Deresi’nde Hummalı Çalışma

Kotur Deresi’nde Hummalı Çalışma

Kotur Deresi’nde Hummalı Çalışma

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim