• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Koto, Malezya’da İş Ve Yatırım Yapmanın Yollarını Anlattı

Koto, Malezya’da İş Ve Yatırım Yapmanın Yollarını Anlattı
Güneydoğu Asya'nın en önemli ülkelerinden birisi konumundaki Malezya'ya iş ve yatırım yapmak isteyen Kocaeli Ticaret Odası üyeleri, Malezya toplantısında...

Güneydoğu Asya'nın en önemli ülkelerinden birisi konumundaki Malezya'ya iş ve yatırım yapmak isteyen Kocaeli Ticaret Odası üyeleri, Malezya toplantısında buluştu.

Üyelerini dış pazarlara açmak için düzenlediği ülke tanıtım toplantılarına, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren serbest ticaret anlaşmasıyla Türk işadamları için daha avantajlı bir pazar haline dönüşen Malezya'yla devam eden Kocaeli Ticaret Odası, ülkede ticaret ve yatırım yapmak isteyen üyelerinin iletişim kurması gereken tüm isimleri odada buluşturdu.

Ekonomi Bakanlığı, DEİK ve Malezya Dış Ticaret Geliştirme Kurulu Türkiye Ofisi'nin işbirlikleriyle düzenlenen Malezya Ülke Yatırım ve İş Fırsatları Bilgilendirme Toplantısı'nda, siyasi istikrar, çok kültürlü yapısı, yatırımcı dostu ekonomi politikalarıyla Güneydoğu Asya'nın en önemli ülkelerinden birisi konumundaki 30 milyon nüfuslu ülkede iş ve yatırım yapmanın yolları anlatıldı.

ULUSLARARASI PAZARLAR ÖNEMLİ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, "Kocaeli Ticaret Odası olarak üyelerimizi uluslararası pazarlara açmayı temel sorumluluklardan birisi olarak görüyoruz. Bu bağlamda Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimiz 2 buçuk yıldan bu güne Japonya'dan Kırıma, Sudan'dan, Vietnam'a, Nijerya'dan, Hollanda'ya ve Almanya'dan Endonezya'ya 23 farklı ülkeden 31 farklı heyetle yaklaşık 320 yabancı iş insanını odamızda üyelerimizle buluşturduk. Bugünkü programımızda ise Kocaeli olarak 2016 yılının ilk 3 ayında 739 bin 574 dolar ihracat, 3 milyon 711 bin 610 dolar ithalat gerçekleştirdiğimiz Malezya ile daha fazla iş yapabilmenin bağlantılarını geliştireceğiz. İş birliklerimizi sadece ihracat-ithalat boyutuyla sınırla tutmak istemiyor, yatırım konusunda da Kocaelili iş adamları olarak Malezya'ya yatırımlar yapmak istiyoruz" dedi.

KOTO başkanı Özdağ'ın ardından halen ülkede yatırımları bulunan Türkiye-Malezya İş Konseyi Başkanı Süheyla Çebi Karahan sunum yaptı. "Türk işadamları neden Malezya'yı tercih etmeli?" sorusu ekseninde önemli bilgiler paylaşan Süheyla Çevi Karahan, "Kültürel yakınlığımız ve "Güneydoğu Asya Uluslar Birliği" şemsiyesi altındaki 10 ülke için giriş kapısı olmasının yanı sıra, kişi başı geliri 10 bin doların üzerinde olan yaklaşık 30 milyonluk toplam nüfusuyla, ekonomisini 2014 yılında yüzde 6, 2015 yılında yüzde 5 büyüten Malezya, dünyanın en büyük 35. ekonomisi, 234 milyar dolarlık ihracatla dünyanın en büyük 22. ihracatçısı ve 208 milyar dolarlık ithalatla dünyanın en büyük 26. İthalatçısı konumundadır" şeklinde konuştu.

Toplantının "başarı hikayeleri" bölümünde de Türkiye-Malezya İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Evyap Sabun, Yağ, Gliserin Sanayi ve Ticaret A.Ş Gurup Başkanı Mehmet Çayırezmez, Fnss Savunma Sistemleri A.Ş. Malezya Program Direktörü Ceyhun Süer firmalarının Malezya'da gerçekleştirdikleri başarılı çalışmaları anlattı. Toplantı, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ve görüşme bağlantılarının gerçekleşmesiyle sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim