• BIST 9546.43
  • Altın 2489.074
  • Dolar 32.5028
  • Euro 34.7893
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Koto Başkanı Özdağ: “Yerli Otomobil Kocaeli’yi Türkiye’nin Detroit’i Yapacak"

Koto Başkanı Özdağ: “Yerli Otomobil Kocaeli’yi Türkiye’nin Detroit’i Yapacak"
Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ, Otomotiv Sektörü İstişare Toplantısı'nda yerli otomobil çalışmalarının Kocaeli'yi Türkiye'nin...

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ, Otomotiv Sektörü İstişare Toplantısı'nda yerli otomobil çalışmalarının Kocaeli'yi Türkiye'nin Detroit'i haline dönüştüreceğine inandıklarını söyledi.

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), sektör temsilcileri ile Otomotiv Sektörü İstişare Toplantısı düzenledi. KOTO Başkanı Murat Özdağ'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Toplantıda kentteki otomotiv sanayii ile ilgili bilgiler veren Başkan Murat Özdağ, yerli otomobil çalışmalarının ise Kocaeli'ye büyük katkısının olacağına inandıklarını ifade etti.

Otomotiv sektöründeki üretimin Türkiye ekonomisi için ne kadar kıymetli olduğunu bildiklerini söyleyen KOTO Başkanı Murat Özdağ, "Otomotiv sektöründeki üretime, ilimizin de çok büyük katkısı olduğunu diliyoruz. Otomotiv sektöründeki ihracatımıza da baktığımızda ihracatımızın en çok yükünü çeken en kıymetli ürün olmaktadır. 34 milyar dolar olan ihracatımızın içerisinde 17.5 milyar dolarlık otomotiv ihracatı var. Burada bizim için kıymetli olan yine geçtiğimiz yılı 18.5 milyar dolarlık bir ihracatımız var sadece Kocaeli olarak. İthalata da baktığımızda 38.7 milyar dolarlık bir ithalatımız var. Kocaeli olarak ithalatın 7.4 milyar dolarlık kısmı ve ithalatın 11.6 milyar dolarlık kısmını otomotiv sektöründe devam etmektedir" dedi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki TÜBİTAK'ta devam eden yerli otomobil çalışmalarına da değinen Başkan Özdağ, "Önümüzdeki noktada en büyük beklentimiz Kocaeli, Türkiye'nin bilim Merkezi haline getirmek. Bunun için de gerek hükumetimiz gerek yerel yönetim başkanlarımız ciddi adımlar attılar, çalışmalar başlatıldı. Bunların da yerli otomobile yansımasını zaten görüyoruz. Çalışmaları devam ediyor. İstiyoruz ki buranın Türkiye'nin Detroit'i olma noktasında çok ciddi işler yapabileceğini görüyoruz. İşin üretimi kıymetli ama daha kıymetli olanının, bizim için bereketli ve getirisi olanın işin alt yapısının ve teknolojisinin oluşturulmasıdır. Özel sektör olarak yerli otomobili çok kıymetli buluyoruz. Çalışmaların bu bölgeye çok büyük katkısının olacağını inanıyoruz" diye konuştu.

Toplantıya katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise sektördeki sorunlara yerel yönetimler olarak çözüm bulmak için toplantıların önemli olduğunu söyleyerek sektör temsilcilerinden gelen talepleri dinledi.

Toplantı açıklamaların ardından basına kapalı yapılan sektör değerlendirmeleriyle devam etti.

Koto Başkanı Özdağ: “Yerli Otomobil Kocaeli’yi Türkiye’nin Detroit’i Yapacak"

Koto Başkanı Özdağ: “Yerli Otomobil Kocaeli’yi Türkiye’nin Detroit’i Yapacak"

Koto Başkanı Özdağ: “Yerli Otomobil Kocaeli’yi Türkiye’nin Detroit’i Yapacak"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim