• BIST 9685.43
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Kotanlı: “Yurt Kur Çalışanları 3 Yıl Süre İle İpotek Edilmiştir”

Kotanlı: “Yurt Kur Çalışanları 3 Yıl Süre İle İpotek Edilmiştir”
Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı; Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt Kur) Genel Müdürlüğü...

Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı; Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt Kur) Genel Müdürlüğü ile yetkili sendika tarafından Ocak ayında imzalanan promosyon anlaşmasında yetkili sendikanın kredisini bitirdiğini söyledi.

DES Genel Başkan Yardımcısı Kotanlı, "Yetkili sendika yöneticilerinin açıklamaları kurum çalışanları açısından büyük bir talihsizliktir. Yıllardır yapılan promosyon anlaşmaları araştırıldığında böyle basit bir anlaşma ilk kez görülmektedir.

3 yıl önce yani 2013 yılında Ege Üniversitesi 2150 TL Erciyes Üniversitesi 2350 TL ve Atatürk Üniversitesi 2470 TL promosyon almıştır. Bu Üniversitelerin 2013 yılında Yurt Kur çalışanları yine Eğitim Bir Sen Tarafından imzalanan promosyon anlaşması ile 1350 TL almıştı 3 yıl sonra yapılan bu anlaşmayı başarı olarak lanse etmeniz Yurt Kur çalışanları açısından büyük bir talihsizliktir" dedi.

DES Genel Başkan Yardımcısı Kotanlı açıklamasını şöyle sürdürdü; "Banka promosyon anlaşmasına kaç banka çağrıldı bu bankalar arasında kaç özel banka davet edildi neden Halk Bankası üzerinde promosyon anlaşması diretildi? Sendikacılığın başlıca amacı üyelerinin önce kazanılmış sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve sonrada bu hakları geliştirmek değil midir? Yurt Kur çalışanlarının hangi hakları korundu ve geliştirildi? Kurum içerisinde Fakülte mezunu olup müdür yardımcılığı ve müdürlük bekleyenler dururken kurum dışından atamalara neden sessiz kalındı? Kurum içerisinde halen yardımcı hizmetler sınıfında memur olmayı bekleyen hatta memurluk grevini yapan personel görevde yükselme beklerken ve kurumların genelinde YHS kalmazken yurt kurda ki YHS personeli hakkında yetkili sendika olarak neler yaptınız? 20 Temmuz tarihli Başbakanlık Genelgesi" promosyonlarla ilgili hukuki bir boşluğu doldurmuştu İmza altına aldığınız anlaşmalarla hukuki boşluk yama doldurmaz bir hal almıştır maalesef yapılan bu anlaşma Yurt Kur çalışanlarının 3 yılını Halk Bankasına ipotek etmekten başka bir terimle ifade edilemez. Sendikacılık haksız olarak atama tayin işleriyle uğraşmak değildir sendikacılık üyelerine hak elde etmektir bu nedenle Demokrat Eğitimciler Sendikası Siyasi ve ideolojik sendikacılığın panzehri olarak hiçbir siyasi yapının arka bahçesi payandası olmadan doğru bildiği yoldan ayrılmadan yürümeye doğru bildiklerini haykırmaya devam edecektir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim