• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Kotanlı: “Yasakların Kaldırılması Hususunda Hükumeti Destekliyoruz”

Kotanlı: “Yasakların Kaldırılması Hususunda Hükumeti Destekliyoruz”
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı; 657 sayılı devlet memurları kanununda yapılacak değişiklikler...

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı; 657 sayılı devlet memurları kanununda yapılacak değişiklikler hususunda hükümetin ciddi adımlar atarak kamu görevlileri üzerindeki baskı ve yasakları kaldırmasını iş güvencesi ve kazanılmış haklara dokunulmadan yapılacak her türlü reformu desteklediklerini söyledi.

KURUM AMİRLERİ SENDİKALARA EŞİT MESAFEDE VE TARAFSIZ OLMALI!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı; "Kamu çalışanlarının üzerinde kurulmaya çalışılan sendikal baskılara son verilmeli kurum amirleri sendikalar konusunda tamamen tarafsız objektif ve her sendikaya eşit mesafede davranmalıdır. Bazı kamu kuruluşlarında sendika üyelerinin taraflarını belirtmeleri hususunda daire amirlerince baskı kurulduğu; bize üye olmayan müdür, müdür yardımcısı. Şef olamaz gibi tehditlerle kamu çalışanları üzerinde baskı kurulduğu ve sendikalardan istifa furyası başladığı görülmektedir. Bu tutum ve davranışla (Anayasanın 118.maddesi) nin ihlal edildiği görülmektedir. Ciddi anlamda sendikaların üye kaybına yol açan bu tutum ve davranıştan bir an önce vazgeçilmeli ve kamu çalışanlarının sendikal seçimine ipotek konulmamalıdır. Kurum Amirleri tarafsızlık ilkesine bağlı hareket etmelidir. Çalışma Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun ivedilikle sendikaların bu yarasına parmak basmasını ve müdahil olmasını istiyoruz." diye konuştu.

KAMU ÇALIŞANLARINA SİYASETE KATILMA HAKKI VERİLSİN!

Kotanlı açıklamasını şöyle sürdürdü; "Kamu çalışanlarına siyasete katılma belediye meclislerine partilerin il yönetim organlarına seçilme hakkı verilmesi Türk siyasi hayatına kalite getireceği gibi devletin olmazsa olmazlarından sayılan kamu çalışanlarının da işçi kardeşlerimiz gibi siyasete katılmaları hususunda ciddi atımlar atılmalıdır. 657 Sayılı devlet memurları kanununda yapılacak reformla kılık kıyafet serbestisi tanındığı gibi kamu çalışanlarının da yönetime katılmalarının önü açılmalıdır.

DEVLET MEMURLARI DIŞLANMAMALI!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek'in Kamu Çalışanlarına Yeşil Pasaport verilmemesi gerektiği konusunda yaptığı açıklaması kamu çalışanları için bir talihsizliktir. Devletin her kademesinde fedakârca görev yapan; devletin memuruna pasaport sınırlaması getirilmesini açıklaması talihsizliktir. Sayın Bakanın iş adamlarına ve çeşitli kesimlere verilen pasaportu kamu çalışanlarına da verilmesi hususunu yeniden gözden geçireceği inancındayız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim