• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kotanlı: "Eğitim-bir-sen İlksan’a Post Modern Darbe Yapmak İstiyor"

Kotanlı: "Eğitim-bir-sen İlksan’a Post Modern Darbe Yapmak İstiyor"
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, "Eğitim-Bir-Sen, İlksan'a post modern darbe yapmak istiyor" dedi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, "Eğitim-Bir-Sen, İlksan'a post modern darbe yapmak istiyor" dedi.

DES Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, "9 Nisan 2016 tarihinde yapılacak olan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) temsilciler kurulu seçimini Eğitim- Bir-Sen boykot edeceği ve bu boykot çalışmalarını "Sandık Sandıkla Çözülemez" sloganıyla yürütmekte olduğu görülmektedir. Böyle bir slogan bir sendikaya asla yakışmamaktadır. Demokratik toplumlarda sandıktan başka çözüm yollarının olduğunu da bu sendika sayesinde öğrenmiş olacağız. Eğitim Bir Sen Sandığın kapanmasını ya da kayyum atanmasını istemektedir. Bu bir darbe girişimi değil de nedir?" diye konuştu.

EĞİTİM-BİR-SEN'İN İLKSAN SEÇİMLERİNİ BOYKOT EDİŞİ BAŞARISIZLIĞINI ÖRTMEK İÇİNDİR.

Kotanlı, Eğitim - Bir- Sen'in İLKSAN seçimlerini boykot etmelerinin başarısızlıklarını örtmek için olduğunu ileri sürerek, "Bu hazımsızlığın, bu hırçınlığın sebebi yetkili sendika olmasına, en çok üyeye sahip olmasına rağmen, İLKSAN temsilciler kurulu seçimlerinde başarısız olmasındandır. Türk- Eğitim-Sen'in seçimleri kazanması ve İLKSAN'ı yönetmesini içlerine sindirememektendir. Eğitim-Bir-Sen, İLKSAN'ı ele geçiremediği için kapanmasını istemektedir. Sendika olarak kapanmasını istemek çok doğal haklarıdır. Ancak bu seçimi boykot etmekle olacak bir iş değildir. İLKSAN'I kapatma vaadiyle seçime katılırsın, üyelerin desteğini alır yönetime gelir daha sonrada yönetim kurulunun ittifakla aldığı karala kapatmaya gidersin Ancak biliyoruz ki Eğitim-Bir-Sen, seçimi kazanacağını bilse, seçime girer ve kazandıktan sonra da İLKSAN'ı asla kapatmaz. Biz bunları söylerken İLKSAN yönetimini savunma gibi bir amacımız yok. Sadece haklının ve doğrunun yanında yer alan bir sendika olarak gerçekleri söylüyoruz. Çünkü biz Demokrat Eğitimciler Sendikasıyız. Biz DES olarak İLKSAN seçimlerini boykot etmeyi çağdışı ve demokratik yaşama ters buluyoruz. Bu sandığın geleceği hakkındaki kararı seçimle iş başına gelecek yönetimi belirlemelidir. Bir sendikanın kararı olmamalıdır. Bu boykot kararı sınıf öğretmenlerinin iradesine ipotek koymaktır. Ama sınıf öğretmenlerinin özgür iradelerini sergileyeceklerine inanıyoruz." diye konuştu.

DES: İLKSAN VARLIĞINA DEVAM ETMELİ HİZMETİ ARTIRILMALIDIR

Kotanlı, "İLKSAN kesintileriyle üyelerine zorunlu tasarruf yaptırıyor ve emekli olduklarında 30.000 TL civarında toplu para veriyor. 30 yıl çalışıp 2016 Ocakta emekli olan bir öğretmenimiz İLKSAN'dan 27.500 TL para almıştır. Sırf bu faaliyeti bile İLKSAN'ın yaşaması için yeterli bir sebeptir. Otelleri, tatil yerleri taksitli arsa satışları ve ikrazlarıyla hizmet çeşitliliği de mevcuttur. Elbette ki herkes yararlanamıyor ama bir ilkokul öğretmeni yararlanıyorsa bile bu bizim için sevinç kaynağıdır. Sendikamız bütün İLKSAN üyelerinin seçime katılmasını ve özgür iradelerini göstermesini ilke edinmiştir. Şimdiden bu seçim sonuçlarının ülkemize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim