• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Kos'tan Bodrum'a moral gezisi

Kos'tan Bodrum'a moral gezisi
Kos Müslümanları Kültür, Dayanışma ve Kardeşlik Derneği üyeleri, yanlarında bazı Yunan vatandaşlarıyla birlikte Bodrum'a moral gezisi düzenledi.

Kos Müslümanları Kültür, Dayanışma ve Kardeşlik Derneği üyeleri, yanlarında bazı Yunan vatandaşlarıyla birlikte Bodrum'a moral gezisi düzenledi.

Son dönemde Türkiye'de yaşanan terör olaylarının turizme yansımaları ve turizm bölgelerinde yaşanan tedirginliğe en güzel cevap, komşu Yunanistan'ın Kos (İstanköy) adasından geldi. Kos Müslümanları Kültür, Dayanışma ve Kardeşlik Derneği Üyeleri, yaklaşık 100 kişilik bir turist kafilesiyle birlikte Bodrum'a çıkarma yaptı.

Bodrum Yolcu Gemi İşletmeciliği ve Uluslararası Yolcu Taşıma Şirketi'nin sponsorluk yaptığı günübirlik ziyaret kapsamında Bodrum'a gelen Kos heyeti, gün boyu Bodrum esnafından alışveriş yaptı, mekanlarda dinlenerek hem güneşli havanın tadını çıkardı hem de Bodrum esnafına yaz hareketliliği yaşattı.

Gezinin organizasyonunu üstlenen derneğin başkanı Kadri Memiş, Ege'deki tüm adalara ve Bodrum'a sık sık ziyarette bulunduklarını belirterek, "Bu kez 100 kişilik bir grupla adeta Bodrum'a çıkarma yaptık. Aramızda Yunan dostlarımız da vardı. Konuklar Bodrum esnafının misafirperverliğinden çok hoşnut kaldı. Her şey çok güzeldi. Türkiye'nin gergin gündeminden uzaklaşılan bir gezi oldu. Turizme ve turizmci esnaflara destek olmak adına güzel ve verimli bir ziyaretti." diye konuştu.

Bodrum Yolcu Gemi İşletmeciliği ve Uluslararası Yolcu Taşıma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Asım Başaran da İstanköy adasından Bodrum'a gelen grubun esnafa moral verdiğini söyledi. Başaran, "İstanköy'de yaşayan ve Osmanlı döneminden bu yana orada hayatını sürdüren Türk soydaşlarımız ve Yunanlı dostları bir gün boyunca Bodrum'u gezdi. Pazar yerinde ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki açık dükkanlarda bol bol alışveriş yaptı. Derneğin adında da yer alan "Kardeşlik" ifadesini yansıtan çok güzel bir etkinlik oldu. Biz de feribot firması olarak bu yolculuğa katkı vermekten çok hoşnut kaldık." dedi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim