• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Kosova’ya Akraba Ziyareti

Kosova’ya Akraba Ziyareti
Türkiye ile Kosova'da yaşayan gençler arasındaki ortak tarih ve akrabalık bağlarını kuvvetlendirmek maksadıyla hazırlanan "Türkiye Kosova Genç Akrabalar...

Türkiye ile Kosova'da yaşayan gençler arasındaki ortak tarih ve akrabalık bağlarını kuvvetlendirmek maksadıyla hazırlanan "Türkiye Kosova Genç Akrabalar Diyaloğu Projesi", Kosova'nın Prizren şehrinde düzenlenen çalışma ziyareti ile başladı.

Sosyal Politikalar Merkezi (SOMER) koordinasyonunda Bursa Kent Konseyi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kosova Bursa Fahri Konsolosluğu, Balkan Araştırmalar Merkezi (BAMER) ve Türkiye Mezunlar Derneği (TÜMED) işbirliğiyle yürütülen ve T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen "Türkiye Kosova Genç Akrabalar Diyaloğu Projesi" Kosova'nın Prizren şehrinde düzenlenen çalışma ziyareti ile başladı. Bursa'dan 26 kişilik heyetin katılımıyla gerçekleşen proje kapsamında Türkiye ile Kosova'da gençlik alanında çalışan sivil toplum örgütleri arasında işbirliğini geliştirmek, 2 ülke gençleri arasında ortak tarih ve akrabalık bağlarını kuvvetlendirmek hedefleniyor.

Proje'nin ilk faaliyeti olan Kosova çalışma ziyaretinin açılış toplantısına Kosova Meclisi Başkan Yardımcısı Fikrim Damka, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova Dışişleri Bakanlığı Diplomatı Güner Ureya, SOMER Başkanı Enes Keskin, Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Buse Kumbara, Proje Sorumlusu Başak Saygı Şahin, Kosova Bursa Fahri Konsolosluğu'nu Temsilen İpek Dincel, BAMER Yürütme Kurulu Üyesi Aslan Shehu, TÜMED Yürütme Kurulu Üyesi Ertan Simitçi ve gençler katıldı. Düzenlenen atölye çalışmalarda ise 2 ülke gençlerinin ortak sorunları tartışıldı ve çözüm önerileri geliştirildi. Projenin saha çalışmasında Kosova ile Türkiye ortak kültürüne ait tarihi ve kurumsal mekanlar ziyaret edildi.

Türkiye Kosova Genç Akrabalar Diyaloğu Projesi'nin bir diğer ayağı ise mayıs ayında Bursa'da gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim