• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Kosovalı Ressam Baymak’ın Sergisi, Keçiören’de Açıldı

Kosovalı Ressam Baymak’ın Sergisi, Keçiören’de Açıldı
Kosovalı Ressam Ethem Baymak'ın "Prizren Ruhunun Dışavurumu" adlı resim sergisi Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Kosovalı Ressam Ethem Baymak'ın "Prizren Ruhunun Dışavurumu" adlı resim sergisi Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Keçiören Belediyesi ve Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nin işbirliği ile gerçekleştirilen serginin açılış törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanısıra Türkiye- Kosova Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan, Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Sipahi, Karadağ Ankara Büyükeşçisi Branko Miliç, Ürdün Krallığı Ankara Büyükelçisi Amjad Adaileh, Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kasienof, Ankara Vali Yardımcısı Metin Arslanbaş, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil katıldı.

ESERLERİNDE OSMANLI'NIN İZLERİ VAR

Törende konuşan Zeyid Aslan, "Bizler Osmanlı'nın torunları olarak bizlere Kosova'nın güzel kültürünü tanıtan resim sergisi herkese hayırlı olsun. Adalet ve merhamet mücadelesini bizlere büyük bir gururla sergileyen sanatçımıza çok teşekkür ediyorum" mesajını verdi.

Edebiyat ve resim sanatının değerli bir ustasını Keçiören'de görmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Mustafa Ak ise, "Balkanlardaki Osmanlı izlerini, Kosova'nın tarihi ve kültürel dokusunu Sayın Baymak'ın eserlerinde görebilirsiniz. Kosova'da kendimizden bir şeyler görüyoruz, onlar bizim kardeşlerimiz. Kosova'nın tek Türk belediyesi Mamuşa ile kardeşlik protokolümüz var. Tecrübe paylaşımlarında bulunuyor ve karşılıklı iş birliğimizi farklı platformlarda sürdürüyoruz" dedi. Kültürel dokuyu, tarihi ve coğrafyanın temel özelliklerini en iyi anlatan unsurların başında sanatın geldiğine işaret eden Başkan Ak, "Sanat, ilham olur. Sanat, şahit olur. Sanat, aracı olur. Bizler de sanatı ve sanatçılarımızı sanatseverlerle bir araya getirmeye devam ediyoruz. Hepinize teşekkür ediyor, serginin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

BEN OSMANLI TORUNUYUM

Ünlü ressamın eserlerini tanıtmanın kendisi için büyük onur olduğunu ifade eden Büyükelçi Avni Sipahi, "Sergide Kosova'daki kültürel zenginliği ve Osmanlı mimarisini çok güzel yansıtan tablolar yer alıyor. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a bizlere verdiği destekler için teşekkür ediyorum" dedi.

Düsen Kaseinov da, Kosova'nın bağımsızlığının ilanının ardından TÜRKSOY olarak organize ettikleri bütün faaliyetlerde Kosova'ya ve Kosova'da yaşayan Türk toplumuna ayrı bir önem verdiklerini belirterek, "Bizlere her zaman sonsuz destek veren Mustafa Ak'a ve etkinliğin düzenlenmesinde tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Sanatçımız Ethem Baymak'a başarılar diliyorum" diye konuştu.

"Değerli dostlarım, sizlere Kosova'dan, Balkanlardan selam getirdim" diyerek sözlerine başlayan Ressam Ethem Baymak ise, Ankara'da gördüğü ilginin kendisini onurlandırdığını söyleyerek "Osmanlı torunuyum ve bunu her yerde gururla söylüyorum. Balkanlarda Osmanlı Türk mimari eserleri zamanın dişlerinde yok olmak üzere. Ben bir sanatçı olarak fırçamla bu güzel eserleri gelecek nesillere tanıtmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol kurdele keserek serginin açılışını yaptı. Ardından Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu solisti Nilgün Kızılcı Balkan Müzikleri konseri verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim