• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Kosova’da ilk iftar heyecanı

Kosova’da ilk iftar heyecanı
Kosova'da ilk iftar coşkusunu yaşayan vatandaşlar, Ramazan ayına "merhaba" dedi.

Kosova'da ilk iftar coşkusunu yaşayan vatandaşlar, Ramazan ayına "merhaba" dedi.

Kosova'da savaş sonrası Türkiye vakıfları sayesinde gelenek halini alan iftar çadırı bu yıl da oruç tutan vatandaşlarla dolup taştı. İlk iftar keyfini yaşamak için bir araya gelen Kosovalı Türk, Arnavut ve Boşnaklar, hep birlikte orucunu açtı. Eyüp Sultan Vakfı tarafından Priştine'nin merkezinde kurulan dev iftar çadırında Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ezanın okunmasının ardından iftar çadırını dolduran 2 bin kadar vatandaş hep birlikte oruçlarını açtı. Çadırda Ramazan'ın ilk 2 günü boyunca iftarların TÜRKSAT tarafından verileceği öğrenildi.

İftarını çadırda açan Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da, bütün Ramazan boyunca Kosovalı dostlarla Ramazan sofralarında bir araya geleceklerini ve dostlukları, dayanışmayı pekiştireceklerini belirtti. Bu ayın sosyal yardımlaşma, dayanışma ve geleneklerin en güzel örneklerinin sergilendiği ay olduğunu hatırlatan Büyükelçi Kılıç, "Bu bakımdan belediyelerimiz olsun, derneklerimiz olsun, Türkiye'den vakıflarımız olsun onlar da buraya gelerek bu dayanışma geleneğimizin en güzel örneklerini sergiliyorlar. Bu sofralarda biz aşımızı, suyumuzu paylaşıyoruz hep birlikte. Çok güzel bir dostluk sergiliyoruz. Onun ötesinde buradan tüm dünyaya aslında Ramazan'ın o manevi olgunluğunu yansıtıyoruz. O kardeşlik, dostluk mesajlarını buradan veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Eyüp Sultan Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Balkanlar Koordinatörü İskender Yanovalı, vakıf olarak 10 yıldır Kosova'nın üç farklı bölgesinde çadır kurduklarını belirterek, "Ekmeğimizi buradaki kardeşlerimizle paylaşmamızdan ötürü biz çok mutlu oluyoruz" dedi.

İftara katılan TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen, "TÜRKSAT olarak Kosova'daki kardeşlerimizle ekmeğimizi paylaşmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. 11 ayın sultanı olan bu ayda maneviyatımızın çok yükseldiği günlerde, paylaşmanın bir kat daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Yaklaşık 8 senedir TÜRKSAT olarak biz ekmeğimizi Kosovalı kardeşlerimizle paylaşmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Türkiye'den Kosova'ya tatil için gelen Coşkun Aktürk, güzel bir iftar açacaklarını belirterek, "Bayağı bir heyecan var. Burada Türk var, Kosovalı var, Arnavut var, her milletten insanlarını görüp aynı sofrada iftar açmak çok güzel bir duygu" dedi.

Remzi Selami de iftar yemeğini tertipleyenlere teşekkür ederek, Ramazan'da bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. İstanbul Eyüp Sultan Vakfına kurduğu iftar çadırı nedeniyle minnettar olduklarını kaydeden Saniye Haziri ise, Ramazan'ın hayırlara vesile olmasını diledi.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gören iftar yemeğinde Ramazan ayının en önemli özellikleri olan kardeşlik, dostluk, yardımlaşma, dayanışma gibi insani duyguların pekiştiği bir tablo yaşandı. Gecede 15 Temmuz şehitleri de anılarak, dualar okundu.

Kosova’da ilk iftar heyecanı

Kosova’da ilk iftar heyecanı

Kosova’da ilk iftar heyecanı

Kosova’da ilk iftar heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim