• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kosova Mitroviça’da Süt Üreticilerine TİKA Desteği

Kosova Mitroviça’da Süt Üreticilerine TİKA Desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kosova'nın kuzeyinde bulunan Mitroviça Belediyesi'nde yaşayan süt üreticilerine...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kosova'nın kuzeyinde bulunan Mitroviça Belediyesi'nde yaşayan süt üreticilerine ekipman desteğinde bulunuldu.

TİKA Kosova'da süt üreticilerine yönelik projelere devam ediyor. Kosova'nın kuzeyinde bulunan Mitroviça Belediyesi, Kosova'nın en büyük merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Yugoslavya döneminde gelişmiş sanayi bölgelerinden birisi olan Mitroviça Belediyesinde, 1999 yılında gerçekleştirilen savaş sonrasında sanayi sektörü çökmüş durumda.

Bugün Kosova'nın ekonomik açıdan olumsuz etkilenmiş belediyelerinden biri konumunda bulunan Mitroviça Belediyesinde yaşayanların yüzde 65'i işsiz durumda yer alıyor. Bu çerçevede Mitroviça Belediyesinde sanayinin çökmesi sonrasında verimli tarım topraklarına ve uygun iklim şartlarına sahip olan söz konusu bölgede insanlar tarım ve hayvancılığa yönelmeye başlamış durumda. Mitroviça Belediyesi topraklarının çoğu tarıma uygun arazilerden oluşuyor. Ayrıca sütçülük, buğday, meyve, sebze üretimi ve hayvancılık sektörlerinde kazançlı üretim yapma imkânı veren uygun iklim şartlarına sahip olma özelliğini taşıyor.

Bu kapsamda Kosova'da stratejik bir sektör konumunda bulunan sütçülük sektörünün geliştirilmesi ve süt kalitesinin ve üretiminin artırılması çerçevesinde projelerine bir yenisini ekleyen TİKA, 50 süt üreticisi aileye ekipman desteğinde bulundu. TİKA tarafından temin edilen ekipmanlar ile aileler, hayvan sağlığına zarar vermeden kısa sürede sütün tamamını sağabilecek. Ayrıca zamandan ve iş gücünden tasarruf edebilecek. Üreticinin süt sağımından daha fazla ve daha sağlıklı süt elde etmesini sağlayacak. Ayrıca TİKA tarafından temin edilen ekipmanlarla sütün süt toplama merkezlerine nakliyesi daha hijyenik koşullarda yapılacak. Malzemelerden yararlanan ailelerin piyasaya kaliteli sütle çıkmaları gelirlerini artıracak. Aile ekonomilerinin güçlenmesini ve yeni işyerleri kurmalarını sağlayacak.

TİKA tarafından temin edilen malzemeler törenle çiftçilere teslim edilmeden önce Mitroviça Belediyesi'nin meclis salonunda Mitroviça Belediye Başkanı Agim Bahtiri ve TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü çiftçilerle sohbet etti. Mitroviça Belediye Başkanı Bahtiri, Kosova'nın her alanda desteğe ihtiyaç duyduğunu özelikle tarımın kalkınmasına yönelik verilen desteklerin çok önemli olduğunu söyledi. Mitroviça Belediye Başkanı Bahtiri, Kosova'nın kalkınmasına yönelik her alanda verilen destek için Türkiye Cumhuriyetine ve TİKA'ya teşekkür etti.

TİKA Kosova Koordinatörü Ümütlü ise Mitroviça Belediyesine işbirliği için teşekkür ederek çiftçilere TİKA tarafından temin edilen ekipmanların hayırlı uğurlu olmasını diledi. TİKA Kosova Koordinatörü Ümütlü, ayrıca TİKA'nın tarıma yönelik projelerinin devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim