• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Kosova Milli Günü Expo 2016’da kutlandı

Kosova Milli Günü Expo 2016’da kutlandı
Kosova Milli Günü, Expo 2016'da renkli etkinliklerle kutlandı. Kosova Cumhuriyeti Tarım, Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanı Yardımcısı Vezir Januzaj,...

Kosova Milli Günü, Expo 2016'da renkli etkinliklerle kutlandı. Kosova Cumhuriyeti Tarım, Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanı Yardımcısı Vezir Januzaj, Expo 2016 gibi önemli bir organizasyona katılmalarının ülkeleri adına büyük bir onur olduğunu söyledi. Kosova Milli Günü kutlamaları kapsamında gerçekleşen Kosova Üsküp Türkleri ve Dayanışma Derneği Folklor Gösterisi ve Kuarteti Pentagram Grubunun konseri büyük beğeni topladı.

Expo 2016 Antalya'nın resmi katılımcısı Kosova'nın Milli Günü, Kosova Cumhuriyeti Tarım, Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanı Yardımcısı Vezir Januzaj'ın katılımıyla gerçekleşti. Bakan Yardımcısı Januzaj, Kosova'nın Türkiye Büyükelçisi Ali Kamberi ve beraberindeki heyet, VIP Binası'nda Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı. Bakan Yardımcısı Januzaj ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Büyükelçi Kök, heyete Expo ve Antalya hakkında bilgi verdi. Bakan Yardımcısı Januzaj da Kosova olarak Expo 2016'da yer almaktan dolayı büyük bir onur ve memnuniyet duyduklarını söyledi. Konuşmaların ardından Bakan Januzaj, Expo ziyaretçi defterini imzaladı. Büyükelçi Kök ve Bakan Yardımcısı Januzaj daha sonra karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirdi.

Resepsiyon verildi

Kosova Milli Gün kutlamaları, Kosova bahçesinde verilen resepsiyonla devam etti. "Sembolizm" temasıyla inşa edilen Kosova bahçesi hakkında bilgi alan Bakan Yardımcısı Januzaj ve Büyükelçi Kök ve diğer davetliler, Bujar Gashi'nin Kosova'nın tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraf sergisini gezdi.

Kosova Milli Gün kutlamaları, resepsiyonun ardından küçük amfi tiyatroda devam etti. İki ülkenin Milli Marşlarının çalınmasının ardından konuşan Kosova Cumhuriyeti Tarım, Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanı Yardımcısı Vezir Januzaj, Expo 2016'nın farklı ülkeler ve farklı insanları bir araya getirdiğine dikkat çekerek ziyaretçilerin ülkelerin kültürel ve doğal güzelliklerini tanımalarına imkân sunduğunu belirtti.

Kosova hükümeti adına, Expo 2016 Antalya Ajansı'na Kosova'nın Expo katılımına fırsat verdikleri için teşekkür eden Bakan Yardımcısı Januzaj şöyle konuştu:

"Türkiye'ye Kosova'ya uzun yıllardır, farklı konularda desteklediği için çok minnettar olduğumuzu söylemek istiyorum. İlişkilerimizi güçlendirmek adına ve daha fazla iletişim kurmamız için inanıyoruz ki bu samimi ve sıcak raporlarımız gelecekte de devam edecektir. Kosova küçük bir ülkedir. Fakat kalbi ve sevgisi ülkelere karşı büyüktür. Doğa güzelliklerimizi ve özellikle yüksek ve muhteşem dağlarımızı hepinizin ziyaret etmenizi davet ediyorum. Şüphesiz dünyanın pek hoş olmayan haberler alıyoruz. Bu yüzden hepimizi bir araya gelip genç nesillerimiz daha güzel ve parlak bir geleceğe sahip olması için aralıksız çalışmamızı devam etmemiz gerekiyor."

Januzaj'ın ardından konuşan Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ise Kosova'nın Expo'ya katılımının iki ülke arasında yüzyıllardan bu yana var olan köklü ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Kosova'nın Balkanların siyasi arenasında önemli bir rol oynadığına da dikkat çeken Büyükelçi Kök, Türkiye'nin Kosova'yı Balkanların istikrarı açısından önemli bir ortak olarak gördüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından Kosova Üsküp Türkleri ve Dayanışma Derneği Folklor Ekibi gösteri yaptı. Oynadıkları oyunlarla sahnede Balkan rüzgârı estiren folklor grubu ilgiyle izlendi. Halk oyunları gösterisinin ardından Kuarteti Pentagram grubu konser verdi.

Expo 2016 Antalya'nın simgesi olan Turkcell Expo Kulesi de Kosova Milli Günü sebebiyle Kosova bayrağının renklerine büründü.

Kosova Milli Günü Expo 2016’da kutlandı

Kosova Milli Günü Expo 2016’da kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim