• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Kosova Heyeti Bodrum’da

Kosova Heyeti Bodrum’da
Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD)'nin girişimleriyle 16 kişilik Kosova heyeti Bodrum'a geldi.

Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD)'nin girişimleriyle 16 kişilik Kosova heyeti Bodrum'a geldi. Heyet, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ı ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.

Bodrum'a gelen Kosova Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Avni Kastrati, Kosova'ya bağlı Prizren Belediyesi Meclis Başkanı Levent Buş ve turizm acenteleri heyeti; Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Genel Başkanı Feridun Öncel ile birlikte MİSİAD Bodrum Şube Başkanı Derya Kürkçüoğlu'u ziyaret etti. İlk olarak MiSİAD Bodrum ilçe Başkanlığını ziyaret eden heyet daha sonra Bodrum Kaymakamı ve Bodrum Belediye Başkanını ziyaret etti.

MİSİAD Genel Başkanı Feridun Öncel Kosova heyetini Misafir ettiklerini belirterek "Bodrum'a gelen heyetin ziyaret amacı Kosova ile ticari ve kültürel boyutta iş birliği için turizm anlaşması yapılacak olması. Böylece turizm alanında iş birliği sağlanacak. Bu ziyaret ile Bodrum ile Prizren şehrinin kardeş şehir olması için ilk görüşmeler de yapılmış oldu. 22 Eylül'de ise Prizren'de Bodrum ile kardeş şehir olunduğu ilan edilecek." dedi.

Ardından kısa bir konuşma yapan Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanı Avni Kastrati ise, " MİSİAD aracılığıyla buraya geldik. Kosova Cumhuriyeti belki nüfus olarak küçüktür ama Türkiye ile çok iyi ilişkileri vardır. İnanıyorum ki gelecekte de daha iyi ve daha sıkı ilişkiler olacaktır. Yeni kanunlar çıkartmaya çalışıyoruz şu anda. Bu kanunlarla beraber daha kolay yatırım yapma konusunda düşüncelerimiz var özellikle Türkiye'de. Yanımızda turizm acenteleri var. Onların da görüşleri çerçevesinde Kosova ile Bodrum arasında direk olarak uçuşların, seferlerin olması için adımlar atacağız ve bu konuyla ilgileneceğiz. Kosova vatandaşlarımızın Bodrum'a gelmeleri için elimizden geleni yapacağız. Türkiye, Kosova'nın stratejik partneridir. Yatırımlar konusunda da Türkiye Cumhuriyeti Kosova'da üçüncü sırada yer almaktadır. Buraya yapılan yatırımların dışında yeni fabrikaların ve daha fazla fabrikanın açılması konusunda da imkânlar vardır. Türkiye Cumhuriyeti İle Kosova Cumhuriyeti arasında Serbest Ticaret Anlaşması, Türkiye tarafından kabul edildi. En kısa sürede Kosova tarafından da kabul edileceğini ifade etmek istiyorum. Serbest Ticaret bölgesi olarak 3 bölgemiz var. Bu serbest bölgelerde de daha olumlu şartlar sağlanacaktır." dedi.

Kosova Heyeti Bodrum’da

Kosova Heyeti Bodrum’da

Kosova Heyeti Bodrum’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim