• BIST 9464.73
  • Altın 2488.762
  • Dolar 32.5953
  • Euro 34.7965
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Köşklü Hayırseverden Anlamlı Bağış

Köşklü Hayırseverden Anlamlı Bağış
Köşk'lü hayırsever Ayla-Ersoy Vural çifti üç dönümlük arazisini okul yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı.

Köşk'lü hayırsever Ayla-Ersoy Vural çifti üç dönümlük arazisini okul yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı.

Aydın'ın Köşk ilçesine bağlı Çarşı Mahallesi'nde bulunan 3 bin metrekarelik mandalina bahçesini 24 derslikli Anadolu Lisesi yapılmak üzere bağışlayan Ayla-Ersoy Vural çifti Aydın Valiliği'nde düzenlenen protokolle arazisini Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devretti. Aydın Valis Erol Ayyıldız'ın makamında gerçekleşen protokole Köşk Kaymakamı Serdar Kaya, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı ve arsayı bağışlayan Ayla-Ersoy Vural çifti katıldı.

"DEVLETE YARDIMCI OLMANIN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ"

Protokol töreninde konuşan Aydın Valisi Erol Ayyıldız derslik ihtiyacının azaltılması için devlet yatırımlarının yanında hayırseverlere de ihtiyaç olduğunu kaydederek, "Çok güzel bir hayra hizmet ettiniz. Çok güzel bir okulun yapılmasına ve öğrenicilerin yetişmesine vesile olacaksınız. İsminiz orada yaşayacak ve dolayısıyla nesilden nesle geçerek hayır duası almanıza sebep olacaktır. Buna vesile olmayı Allah bizlere de nasip etsin. Öncelikle bu işin sahibi sizsiniz. Ben size şahsım ve ilim adına teşekkür ediyorum. Devlet her yere yetişir ve her şeyi yapar ama devlete yardımcı olmak ve yüke omuz vermenin güzel bir örneğini ortaya koydunuz. Milli Eğitim Müdürümüze çaba ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar sayesinde çok sayıda hayırseverimizin katkısı sağlandı. Yine belediye başkanımız ve kaymakamımız konuyla ilgilendi" dedi.

"HAYIRLI BİR İŞ YAPMIŞ OLDUK"

Hayırsever Vural çifti ise bağış yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Memleketimize böyle bir yardımda bulunmak gurur verici, iyi evlatlar, iyi öğrenciler yetiştirilmesini temenni ediyorum. Hayırlı bir iş yapmış olduk" diye konuştu.

ÖDENEĞİ HAZIR

Konuşmaların ardından Vural çiftinin Köşk Çarşı Mahallesi'ndeki 3 bin metrekarelik arazisinin protokolü Vural çifti ile Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin töre arasında imzalandı. Bağışlanan araziye 24 derslikli Anadolu Lisesi yapılacağı ve hayırsever Ayla Vural'ın adının verileceği ifade edildi. Ayrıca okul inşaatının ihalesinin yapıldığı ve ödeneğinin de hazır olduğu bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim