• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Köşk adayı Selahattin Demirtaş, vizyon belgesini açıkladı

Köşk adayı Selahattin Demirtaş, vizyon belgesini açıkladı
Köşk adayı Selahattin Demirtaş, vizyon belgesini açıkladı.

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde izleyeceği yol haritası ve kampanya boyunca sürdüreceği çalışmalara ilişkin yapacağı basın toplantısından yayındayız.

Selahattin Demirtaş konuşmasında satır başları:

Eksik ve yetersizde olsa kadın özgürlüğünü yansıtmaya çalışacağız. Adaylar belirlenirkende umuyorumki kadın sayısı çok olamsıyla birlikte demokratik bir seçim yaşayacağız. AK Partinin adayını bir kişi belirlemiştir. En azından bu antidemokratik ortam var.

"KURDUĞU DİL ASLA KARDEŞLİK VE BİRLİK DİLİ DEĞİL"

Bir kişi aday olacaktı ve ortak kararla benim üzerimde somutlaştı. Bütün herkesin ortak aday ve simgelerini karşılamak için buradayım. Bir kere hazineden yararlanan partiler var ve almayan partiler var. Diğer adayları destekleyen partiler hazineden yardım alarak bu yolda ileriliyorlar. Hazine yardımı olmasa da hazine gibi gönüllerimizle bu seçimi atlatacağımızı biliyoırum. Şuana kadar Ekmel beyin bize bin TL göndermesini bir yere bırakırsak, bir çok kesim bize yardımda bulundupunu ve kampanyaya destek olduğunu biliyoruz. Bu eksiklikler içeriisnde bu 3 aday olarak tüm vatandaşların ortak dertlerine cevap vermek için mesajlar şeklinde ilerlemiyor. Hale aynı dil ve üslupla insanalrı birbirine düşmanlaşatıran seçim kampanyası sürüyor. Siyasette bu dili kullamndıkça yüzde 50'yi tutabilecek mi, onun düşüncesinde. Kurduğu dil asla kardeşlik ve birlik dili değil.

"ACILARI YARIŞTIRMADIK"

Herkesin Cumhurbaşkanı olacağız diyorsak, her ezilenin başkanı olacağızdır. Berkin elvan'ın annesini alkışlatmak istiyorum. Biz taziyeli anneleri yuhalatmaktan kaçınacağız. Ne mutlu onlara ki Gezi'de, dağda insanlar katledildiğinde her zaman barış mesajı verdiler. Acıları yarıştırmadık.

"EN İYİ HÜKÜMET EN AZ HÜKMEDENDİR"

Kişilere değil halklara kazandıracak, güçsüz kılınanın yanında yeşerecektir. Özgürlükçü ve demokratik bir toplumun varolacağına gönülden inanıyoruz. Radikal dempokratik adımlarla köklü değişimlerin içerisine girecektir. her şeyin Ankara'dan belirlendiği durumum değişmesi elimizde. Bizim çizgimiz en iyi hükümet en az hükmedendir. Devlet tek bir kişinin ve onun etrafındakiler tarafından yönetilmeyecek. Doğrudan katılımın önünü açacağız. Devleti devleti değil, halk denetleme kurumları olacaktır. Devletin ve hassasiyetleri değil halkın çıkar ve hassasiyetleri olacaktır. Kürt sorununun çözümü Türkiye'nin demokratikleşmesiyle paralel ilerleyecektir. Bunu sağlayacak irade bizlerde ve sizlerde vardır. Türkiye'nin baştan aşağıya değişeceği bir sürecin içerisindeyiz. Türkler, kürtler, ermeniler, araplar, çerkezler hep birlikte demokratik unsurun parçası olacağız. devletin anayasası döneminden hlakın anayasası dönemine geçeceğiz.

"GENÇLİK BAŞA ÇIKILACAK DEĞİL BAŞA ÇIKACAK KESİMDİR"

Ana dilde iandet hakkı sağlanmalıdır. Cemevleri ve farklı dini yerler siyasetin aracı olmaktan çıkarılacak ve herkes gibi eşit konumlara dönecek. Bugün bunların hepsini göze alamayandan demokratikten bahsetmesine gerek yoktur. İşsizlik, baskı gibi työnetilmeye çalışılan gençler, hayatın her alanında olacaktır. Gençlerin siyasal ve ekonomik haklarını üstlenmesi devletin hükümlülüğüdür. Yeni yaşan gençliğin sesi oalcaktır. Gençlik başa çıkılacak değil Başa çıkacak kesimdir.

"IŞİD GİBİ BİR ÖRGÜTTEN MEDET İSTEYEN BİR DIŞ POLİTİKA VAR"

Laik duruma yakışmayan zorunlu din dersleri kaldırılmalı ve kişinin kendi dini eğitim verilmelidir. YÖK kaldırılmasıdır. Hergün en az 5 kadının katledilmesine şahit oluyoruz. Kadına yönetilen şiddetin önüne kesmeliyiz. her toplum kadınalrı özgür olduğu kadar özgürdür. Baskı gören dışlanan toplum tarafından görmezden geliniliyor. Özgürce cinsiyet tercihi yapılabilmelidir. Ortadoğu'da IŞİD gibi bir örgütten medet isteyen bir dış politikası vardır.

Ağaçta sadece kereste yapanlara karşı agaçtan devrim yapanlar olarak devam edeceğpiz. Biz Türkiye'nin aydınlık yüzüyüz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim