• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

KOSGEB’ten Esnaf Ve Sanatkara Eğitim

KOSGEB’ten Esnaf Ve Sanatkara Eğitim
Kütahya Esnaf Odaları Birliği (KUTESOB) ve KOSGEB işbirliği ile esnaf ve sanatkara yönelik desteklerin anlatıldığı bir eğitim semineri düzenlendi.

Kütahya Esnaf Odaları Birliği (KUTESOB) ve KOSGEB işbirliği ile esnaf ve sanatkara yönelik desteklerin anlatıldığı bir eğitim semineri düzenlendi.

Seminerde yaptığı konuşmada, esnaf teşkilatlarının KOBİ'lerin yüzde 80'nini temsil ettiğini belirten Birlik Başkanı İbrahim Yiğit, ülke ekonomisi bakımından küçük esnafın öneminin herkesçe bilindiğini ifade etti. Küçük işletmelerin esnek yapısı, ekonomik şartlar altında kolayca uyum gösterme kabiliyetleri ve sağladıkları istihdam ile Türkiye için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Yiğit, "KOSGEB, kobi olarak nitelenen işletmelerin desteklenmesi amacıyla çok büyük bir hizmet yapmaktadır. Küçük işletmeleri daha proje aşamasındayken desteklemekte, çeşitli alanlarda verdiği desteklerle piyasa şartlarında daha güçlü ve azimli mücadele etmelerini sağlamaktadır. Ekonominin çarklarının arasında ezilip kaybolma tehlikesi yaşayan küçük işletmeler için KOSGEB adeta can simidi vazifesi görmektedir. Bizler küçük işletmelerin temsilcileri olarak KOSGEB desteklerini öğrenmek, bu destekleri üyelerimize aktarmakla yükümlüyüz" diye konuştu.

ESNAFA UYARILAR

Esnaf ve sanatkarların bazı kötü niyetli kişiler tarafından kandırılmak istendiğini de hatırlatan Yiğit, "Son dönemde haberleşme hızı baş döndürücü bir hal almıştır. Eskiden çok gizli tuttuğumuz bilgilerimiz şimdi kötü niyetli insanlarca çok kolay ulaşılabilir duruma geldi. Böyle kötü niyetli insanlar ise desteğe ihtiyaç duyan esnafımıza ulaşmakta vakit kaybetmiyorlar. Bazen direkt isimlerine yazılmış mesajlarla kendilerini KOSGEB veya diğer finansman sağlayan kurumların temsilcileri olarak tanıtıyor, esnafımızın ismini kullanarak destek almak istediklerini ifade ediyorlar. Ben esnaf ve sanatkârımızı bu gibi şahıslardan uzak durmaları konusunda uyarmak istiyorum. Ne KOSGEB, ne de diğer devlet kurumları aracı firmalarla anlaşmak suretiyle insanlardan para veya bilgi talebinde bulunmazlar. Böyle durumlarda ben esnafımızın direkt kurumlarla görüşmelerini, doğru bilgiyi bu kurumlar aracılığıyla almalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

KOSGEB’ten Esnaf Ve Sanatkara Eğitim

KOSGEB’ten Esnaf Ve Sanatkara Eğitim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim