• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

KOSGEB’den İşletmelere Uluslararası Pazar Dopingi

KOSGEB’den İşletmelere Uluslararası Pazar Dopingi
KOSGEB, Amerika Birleşik Devletleri'nde Uluslararası Kuluçka Merkezi kurulması amacıyla destek çağrısı yayınladı.

KOSGEB, Amerika Birleşik Devletleri'nde Uluslararası Kuluçka Merkezi kurulması amacıyla destek çağrısı yayınladı.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı kapsamında Amerika Birleşik Devletleri'nde Uluslararası Kuluçka Merkezi kurulması amacıyla 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren destek başvurularının alınmaya başladığını belirterek, son başvuru tarihinin ise 31 Mart 2016 olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Kuluçka Merkezi kurulması için, 3 milyon 750 bin ABD Doları destek verilen programın da iki alt destek programında oluştuğu bildirildi. İki alt desteklerden birinin Kuruluş ve Donanım Desteği olduğu, bu destek kapsamında kurulan işletici kuruluşa kuruluş ve donanım desteği kapsamında işletme kuruluş giderleri, bina tadilatı, altyapı, ofis donanımı ve yazılım giderleri için üst limiti 100 bin ABD Doları olmak üzere yüzde 80 oranında geri ödemesiz destek verildiği belirtildi. Diğer desteğin ise Operasyonel Giderler Desteği olduğu bildirilen açıklamada bu destek kapsamında kurulan işletici kuruluşa kuluçka merkezi kirası, işletim giderleri, işletici kuruluş personeli ve bu personele ait ulaşım giderleri ile tanıtım faaliyetleri, eğitim, danışmanlık, mentörlük, iş yönetimi, hukuk, fikri ve sınai mülkiyet hakları, yeminli mali müşavirlik hizmetleri gibi konularda alacağı hizmetler ve düzenleyeceği organizasyonlar için destek oranı 1. ve 2. yıl için yüzde 80, 3, 4 ve 5. yıllar için yüzde 60 oranında olmak üzere 3 milyon 75 bin ABD Doları destek verildiği bildirildi.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı kapsamında bulunan Uluslararası Hızlandırıcı Programı için ilk başvuru sürecinin Ocak ayında tamamlandığını belirterek, başvuru değerlendirmelerinin şubat ayında yapılacağını bildirdi.

Başkan Recep Biçer, destek programı için Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül, Kasım aylarında da başvuru alınacağını belirtti.

Biçer açıklamada şunları belirtti: "Uluslararası Hızlandırıcı Programı ile işletmelerin uluslararası pazarlara girişini kolaylaştırmak amacıyla; teknik, yönetimsel, hukuki ve hedef ülkede satış imkanları sağlayacak profesyonel ağlara erişim hizmetleri sunan uluslararası hızlandırıcı programına, bir organizasyon kapsamında ya da bireysel olarak katılmaları destekleniyor. Bu destek kapsamında, işletmelerin, hızlandırıcıların ortak çalışma alanlarında yer alması, mentörlük, gidilecek ülkedeki risk sermayedarları, iş melekleri ağları ve uluslararasılaşmasını kolaylaştıracak diğer profesyonel ağlara erişim, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlanıyor. Program süresi işletme için 3 yıl olup program kapsamında işletmeye verilecek geri ödemesiz desteğin üst limiti 60 bin ABD Doları ve destek oranı yüzde 80 olarak uygulanıyor."

Uluslararası Hızlandırıcı Programın da iki alt destek programından oluştuğu bildirilen açıklamada birinci programın Organizasyonel Uluslararası Hızlandırıcı Programı olduğu, bu programın Oganizasyonel Uluslararası Hızlandırıcı Programı kapsamında, işletmelerin KOSGEB birimleri, üniversiteler, teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketleri, teknoloji transfer ofisleri ve özel kuluçka merkezleri/hızlandırıcılar tarafından münferiden veya birlikte düzenlenecek uluslararası hızlandırıcı programlarına katılmalarına destek verildiği belirtildi. İkinci programın ise Bireysel Olarak Katılım Sağlanacak Uluslararası Hızlandırıcı Programı olduğu bunda ise Ar-Ge ve inovasyon projesi kamu kaynaklarıyla desteklenerek başarı ile tamamlanmış işletmelerin bireysel olarak uluslararası hızlandırıcı programlarına katılmalarına destek verilecek olup, bireysel olarak katılım sağlanabilecek uluslararası hızlandırıcılar, Organizasyonel Uluslararası Hızlandırıcı Programı Kurulu tarafından uygun bulunan hızlandırıcılar da dikkate alınarak ilgili başkanlık birimi tarafından belirlenerek www.kosgeb.gov.tr internet adresinde yayınlanacağı açıklandı.

Diğer taraftan KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında da, KOBİ'lerin yapacağı yatırımlara proje başına 300 bin TL'si hibe ve 700 bin TL'si faizsiz kredi desteği olmak üzere toplam 1 milyon TL'ye kadar destek verileceği, işletmelere bölgesel ve sektörel alanlarda destek sağlayacak olan "KOBİ-GEL" destek programının da Mart ayında yürürlüğe girmesi beklendiği belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim