• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

KOSGEB Uluslararası İnkübasyon Konferansı İstanbul’da Gerçekleştiriliyor

KOSGEB Uluslararası İnkübasyon Konferansı İstanbul’da Gerçekleştiriliyor
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından "Seçili Yörelerde Üç Yeni İŞGEM Kurulması...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından "Seçili Yörelerde Üç Yeni İŞGEM Kurulması ve Türkiye'deki İŞGEM'ler Arasında Bir Ağ Oluşturulması Projesi" kapsamında Uluslararası İnkübasyon Konferansı gerçekleştirildi.

KOSGEB tarafından Radisson Blue Otel'de "Seçili Yörelerde Üç Yeni İŞGEM Kurulması ve Türkiye'deki İŞGEM'ler Arasında Bir Ağ Oluşturulması Projesi" kapsamında Uluslarası İnkübasyon Konferansı gerçekleştirildi. Konferansa KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot teşrif etti. Konferans geçtiğimiz günlerde Ankara'da yaşanan terör olayında yaşamını yitiren şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra Avrupa Birliği tarafından da desteklenen İŞGEM projesinin tanıtıldığı konferansta, başarılı inkübasyon için yasal çerçeve, ulusal/bölgesel iyi uygulama örnekleri, sosyal girişimcilik inkübasyonu ve Türkiye'de mevcut durum ve hedefler konu başlıkları yer aldı.

Konferansta konuşan KOSGEB Başkanı Recep Biçer, "Başarılı işletmeler oluşturması sürecinde kapsamlı destek sağlamak ve süreci hızlandırma, sistematikleştirme amacıyla desteklediğimiz bir diğer örgütlendirme biçimi de İŞGEM olarak adlandırdığımız işletme kuluçkalarıdır. Ülkemizde kuluçka kavramının uluslararası düzeyde onanmış bir temele uygun olarak yerleşmesi ve yaygınlaşması için belirlediğimiz İŞGEM özelliklerine sahip kuluçkalara çeşitli destekler vermekteyiz" dedi.

Konuşmasına KOSGEB ve İŞGEM kapsamındaki çalışmaların detaylarından ve amaçlarından bahsederek devam eden Biçer, "Değişen ve gelişen dünya koşullarına uyum sağlamak, hizmet kalitemizi arttırmak için KOSGEB olarak verdiğimiz hizmetleri değerlendirmek ve tüm tarafların görüşlerini alarak programlarımızı revize etmek ve yeni programlar hazırlamak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Diğer katılımcıların konuşmalarıyla devam eden konferansı iki gün sürecek.

KOSGEB Uluslararası İnkübasyon Konferansı İstanbul’da Gerçekleştiriliyor

KOSGEB Uluslararası İnkübasyon Konferansı İstanbul’da Gerçekleştiriliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim