• BIST 9516.57
  • Altın 2491.699
  • Dolar 32.5984
  • Euro 34.8278
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

KOSGEB Kobigel İle İşletmelere 300 Milyon Liralık Destek Bütçesi Hazırladı

KOSGEB Kobigel İle İşletmelere 300 Milyon Liralık Destek Bütçesi Hazırladı
KOSGEB, öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi için yeni hazırlamış olduğu KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında ilk proje teklif...

KOSGEB, öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi için yeni hazırlamış olduğu KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında ilk proje teklif çağrısına çıkıyor.

KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, KOBİGEL kapsamında proje teklif çağrılarına, imalat sanayinin yüksek-orta yüksek ve düşük-orta düşük teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerin başvuruda bulunabileceğini söyledi.

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilan edilecek Proje Teklif Çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ'ler, Kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacağını ifade eden Işık," Proje teklif çağrıları için ülke genelinde imalat sanayinin bütün sektörleri proje başvurusunda bulunabilecek, 1 ve 2. bölgelerde imalat sanayinin sadece orta-yüksek ve yüksek teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'ler proje başvurusunda bulunabilecek. 3, 4, 5, ve 6. bölgelerde ise imalat sanayinin sadece düşük-orta düşük teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ'ler proje başvurusunda bulunabilecek. İmalat sanayi KOBİ'lerine, proje kapsamında yerli makine-teçhizat alması durumunda yüzde 15 oranında ekstra destek verilecek. KOBİGEL geleneksel imalat sanayi sanayide 3,4,5 ve 6. Bölgelerde destek üst limiti 200 bin lira geri ödemesiz olmak üzere 400 bin lira da geri ödemeli destek verilebiliyor. Orta ve Yüksek teknololojilerde kapasite geliştirmeye yine 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 500 bin liraya kadar da geri ödemeli destekler verilmektedir. KOBİGEL için toplamda 300 milyon bütçe belirlenmiştir" dedi.

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programına başvuru yapacak, Yozgat KOBİ işletmelerinin 2014 ve 2015 yılı KOSGEB KOBİ Bilgi Beyannamelerinin Onaylı olması gerektiğini vurgulayan Işık, " Başvurular 1 Nisan-6 Mayıs 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda, www.kosgeb.gov.tr adresinden işletme kullanıcı adı ve şifresi ile yapılacaktır. Başvuru şartları ve diğer hususlar proje teklif çağrılarında belirlenecektir. Vatandaşlarımız bu konu hakkında ayrıntılı bilgi KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden alınabilirler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim